• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Z. Sprawy organizacyjne Uporządkowanie strony głównej
Ametyst Faradobus napisał(a):Nie wiem też, czy konieczne jest trzymanie tu pozakładki z przedsiębiorstwami państwowymi.
Jestem zdania, że kwestia przedsiębiorstw powinna być umieszczona w "Infrastruktura"  i to nie tylko państwowych, ale wszystkich. W tej materii proszę o czas - postaram się sukcesywnie zrobić strony dotyczące naszych przedsiębiorstw, a gdy będzie to gotowe to poprosze Bajtusia o zmodyfikowanie zakładek i podpięcie tego "gdzie trzeba".

Ametyst Faradobus napisał(a):Zakładkę z Siłami Zbrojnymi Ronon ogarnia na szczęście na bieżąco, więc tam można co najwyżej dać coś o gwardiach regionalnych i lennych. Mogę te opisy przygotować.
Tutaj też wymaga to czasu... trzeba stworzyć strony poszczególnych gwardii i jakoś część spraw mądrze powiązać z tym, że są Rezerwą Sił Zbrojnych. Trzeba będzie dorzucić jakoś część prezentacji sprzętu np. okrętów oraz dodać do uzbrojenia główne elementy tam występujące.

Ametyst Faradobus napisał(a):W zakładce Mapy nie ma nic - chyba zatem też trzeba wywalić.
Zakładka mapy powinna zostać... inaczej trudno będzie "obcemu" się zorientować. Problem jest taki, że obecnie jedyną mapą "na bieżąco" są Wyspy Przyjaźni. Anatolii w sumie niewiele brakuje, ale mapę Wyspy Bialeńskiej trzeba zrobić od nowa... to wymaga czasu.

Ametyst Faradobus napisał(a):Zakładka Władze wymaga dużej korekty. Spis prezydentów jest nieaktualny, opis funkcji oparty o poprzednią konstytucję. Nie ma miejsca z danymi członków aktualnego Gabinetu. Nie wiem też, czy konieczne jest trzymanie tu pozakładki z przedsiębiorstwami państwowymi. Parlament trzeba zastąpić Zgromadzeniem Narodowym, dodać należy Radę Republiki. Zakładka z Biuletynem Ustaw powinna z kolei przenosić do biuletynu na forum.
Jakbyś zrobił opisy to bym porobił stronki i byłoby jak trzeba.

Wiadomości w tym wątku
RE: Uporządkowanie strony głównej - przez Ronon Dex - 28-10-2020 20:32

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości