• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Z. Sprawy organizacyjne Reorganizacja działów
Ametyst Faradobus napisał(a):4. Teraz w gruncie rzeczy sprawa wewnętrzna Rzeszy, ale wolę poruszyć ją tutaj: Iwan i Thomas jako przedstawiciele emigracji brodryjskiej proszą o wydzielenie Anatolii Brodryjskiej, co z jednej strony jest nieco dziwne, bo ona nadal jest po prostu lennem, ale z drugiej strony mamy precedens w postaci Półwyspu Lisewskiego. Moją alternatywną propozycją jest poddział w dziale stowarzyszeń na wzór Stowarzyszenia Inteligencji Suderlandzkiej. Potencjalny rząd emigracyjny Republiki Brodrii będzie w gruncie rzeczy organizacją polityczną działającą w Republice Bialeńskiej.

Anatolia Brodryjska jest jednak lennem... powinna pozostać w dziale Rzeszy, tak jak napisałem wcześniej do rozważenia podniesienie o jeden poziom.

Natomiast emigracyjne siły zbrojne mogą dostać odrębny dział w SZ RB.

Jeśli chodzi o kwestie rządu Brodrii na emigracji to faktycznie może to być gdzieś odrębny poddział, ale tylko jako sprawy polityczne, teren Anatolii Brodryjskiej, jako lenno powinien pozostać w dziale Rzeszy, bo jednak ten teren jest elementem Rzeszy.

Ametyst Faradobus napisał(a):2. Dział NUPIA - w sumie to więcej napisaliśmy tam my niż Pel i Apache, którzy wpadli i zniknęli. Teraz te ich działy są takie nieco ni z gruchy ni z pietruchy. Może warto by je czasowo przenieść do archiwum z powiadomieniem zainteresowanych, a w razie potrzeby po prostu je przywrócimy?
Ja bym zostawił... zaproponowaliśmy naszym przyjaciołom miejsce bez żadnych warunków i niech tak pozostanie. W sumie z tego co wiem nigdy mi obywatelstwa NUPIA nie odebrano, a więc postaram się znaleźć czas by coś tam napisać od czasu do czasu.

Ametyst Faradobus napisał(a):W ogóle ja jestem zwolennikiem, że układ poddziałów w samorządach to jest ich wewnętrzna sprawa.
I też jestem tego zdania... są działy "Rzesza Bialeńska" i "Dżamahirija Bialeńska", a jak to jest wewnątrz urządzone to już leży w gestii władz tych regionów.

ʿĀlija zawdżat Akrypa napisał(a):Do wyjebania.
Gdyby patrzeć na to co się dzieje w danych działach, to DB też się w sumie kwalifikuje "do wyjebania"...

ʿĀlija zawdżat Akrypa napisał(a):co szkodzi żebym np. ja domagała się wydzielenia Fatimy?
Ale kto w DB tego broni? To sprawa władz DB, jak sobie urządza swój dział. Inna sprawa, że w tej "Fatimie"  to ostatni post napisano ponad pół roku temu.

Już nawet nie wspomnę kto i co jest tutaj najbardziej "do wyjebania"...

Wiadomości w tym wątku
Reorganizacja działów - przez Ametyst Faradobus - 30-11-2020 12:39
RE: Reorganizacja działów - przez Janek Sapieha - 30-11-2020 13:25
RE: Reorganizacja działów - przez Ronon Dex - 30-11-2020 19:36
RE: Reorganizacja działów - przez Ronon Dex - 30-11-2020 21:18
RE: Reorganizacja działów - przez Ronon Dex - 30-11-2020 21:37
RE: Reorganizacja działów - przez Ronon Dex - 30-11-2020 22:02
RE: Reorganizacja działów - przez Joahim-von-R - 30-11-2020 23:46
RE: Reorganizacja działów - przez Janek Sapieha - 02-12-2020 12:09
RE: Reorganizacja działów - przez Ronon Dex - 18-12-2020 18:42
RE: Reorganizacja działów - przez Ronon Dex - 20-12-2020 19:47

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości