• 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prośba o wyjaśnienie
Ametyst Faradobus napisał(a):Mi też do pewnego czasu mojej v-kariery przyjemność sprawiało mnożenie armii, dywizji, flot i eskadr. Dopiero po pewnym czasie zacząłem czerpać satysfakcję z tworzenia od podstaw czegoś oryginalnego (np w ZSKHiW wprowadziliśmy hodowle dinozaurów oraz eskadry smoków, w planach ciągle są tramwaje bojowe). Każdemu według potrzeb.
Nawet nie chodzi o coś całkowicie oryginalnego, ale o jakiś rozwój, ciągłość, zabawę przez długi czas itd. A tutaj "pstryk" i jest flota... nawet ja coś niby kiedyś tam było, przed laty, co co "przeskoczyło w czasie"? Co się z tym działo, jak państwo nie istniało? Nie "zgniło" opuszczone?

[Obrazek: zpb6NwR.jpg]
Tak wygląda okręt nieużywany parę lat...

Aleksandra Dostojewska-Swarzewska napisał(a):Tomasz wykonał sporo pracy. Widać, że posiada zamiłowanie do tej tematyki.
Ależ akurat temu nie zaprzeczam i wyraźnie napisałem, że akurat ten element bardzo doceniam i chwalę.

Aleksandra Dostojewska-Swarzewska napisał(a):Mówiąc szczerze i otwarcie, to ta dyskusja i tak nie ma sensu. Przecież to tylko narracja...
Narracja też powinna mieć jakąś spójność... ale może po prostu mamy inne gusta w zakresie mikronacji. SZ RB zaczynały z minimalnego poziomu i rozwijały się przez 7 lat. Stopniowo, modernizując się, przekształcając się, rozbudowując struktury, budując zaplecze itd. To był i dalej jest proces ciągły, oczywiście to nie real, ale staramy się zachować jakąś spójną narrację, stopniowy rozwój itd. Nie wyciągaliśmy niczego "z kapelusza"... nawet zabawa powinna mieć jakieś sensowne reguły. Oczywiście czas w v-świecie płynie szybko, ale żeby aż tak? Myśmy flotę budowali latami, najpierw zbudowaliśmi kilka jednostek, potem kolejne coraz większe i nowocześniejsze, potem modernizacje, wymiany sprzętu, kolejne programy rozbudowy, czasem zakupy czy raczej wymiana z zagranicą itd. Podobnie w Wojskami Lądowymi i Siłami Powietrznymi... to cała historia zmian, rozbudowy i modernizacji. No, ale łatwiej jest "wyciągnąć królika  z kapelusza".

Ale oczywiście - każdy preferuje inny rodzaj v-zabawy. Tak czy inaczej najwyraźniej się nie dogadamy, nawet gdybyśmy kiedyś "zakopali topór wojenny"... zupełnie inne klimaty.

Wiadomości w tym wątku
Prośba o wyjaśnienie - przez Ametyst Faradobus - 01-12-2020 21:05
RE: Prośba o wyjaśnienie - przez Ronon Dex - 02-12-2020 22:42
RE: Prośba o wyjaśnienie - przez Piotr Romanow - 02-12-2020 22:44
RE: Prośba o wyjaśnienie - przez Ronon Dex - 02-12-2020 23:10
RE: Prośba o wyjaśnienie - przez Joahim-von-R - 02-12-2020 23:13
RE: Prośba o wyjaśnienie - przez Ronon Dex - 02-12-2020 23:15
RE: Prośba o wyjaśnienie - przez Ronon Dex - 02-12-2020 23:24
RE: Prośba o wyjaśnienie - przez Ronon Dex - 02-12-2020 23:29
RE: Prośba o wyjaśnienie - przez Piotr Romanow - 02-12-2020 23:39
RE: Prośba o wyjaśnienie - przez Ronon Dex - 03-12-2020 06:20

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości