• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konsultacje w sprawie nowelizacji ustawy
Wyłubałem nowe stopnie (bo stare grafiki przepadły w mroku dziejów)...

[Obrazek: 3_12_12_20_2_07_51.png]

Przy okazji, skoro i tak bawimy się w zmiany stopni to proponuję dołożyć stopnie chorążych... pierwotnie ich nie zrobiliśmy, ale moim zdaniem są przydatne. Choćby w przypadkach gdy mamy podoficerów, których kwalifikacje są równe oficerskim, mogą z powodzeniem pełnić zadania przewidziane dla młodszych oficerów, no ale nie pokończyli odpowiednich szkół co przeszkadza ich awansować na oficerów. Myślałem o tym wcześniej, ale nie chciałem "mieszać" - a teraz, skoro i tak wprowadzamy zmiany ustawowe, skoro i tak trzeba było w związku z tym odtworzyć zaginioną dłubaninę z grafiką stopni - to można dołożyć.

Marynarskie też zrobiłem, ale do czasu zakończenia uzgodnień nie wrzucam na zbiorczo, bo szkoda czasu na poprawki. Zrobi się na finalnie...

Kolejne dwa pytanie mi się nasuwają:

1. Wprowadziliśmy odrębny mundur dla piechoty morskiej... czy robimy dla nich odrębne stopnie i czy lepiej dać im takie jak wojska lądowe czy może jakaś modyfikacja marynarskich, skoro podlegają pod MW?

2. Podobna kwestia... Korpus Kosmiczny stał się swego czasu odrębnym rodzajem wojsk (wcześniej był w Siłach Powietrznych), to może też mu zrobimy odrębne stopnie?

Wiadomości w tym wątku
RE: Konsultacje w sprawie nowelizacji ustawy - przez Ronon Dex - 12-12-2020 14:16

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości