• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prezydenckie Przyjęcie Sylwestrowe
[Obrazek: bialenia-ikona.png]

Z sylwestrowi wieczór w salach reprezentacyjnych Pałacu Prezydenckiego zorganizowano tradycyjny bankiet, na którym zgromadziła się bialeńska elyta oligarchiczna, aby wspólnie świętować koniec starego roku. Zgodnie z odwieczną tradycją Prezydent Republiki miał wygłosić okolicznościowe wystąpienie podsumowujące ostatnie dwanaście miesięcy.

[Obrazek: 85_31_12_20_4_52_41.jpeg]

Drodzy Kuledzy, Kuleżanki,
Obywatelki i Obywatele Republiki Bialeńskiej,

w dniu dzisiejszym o tej porze wszystkie bialeńskie stacje radiowe i telewizyjne miały wyemitować moje noworoczne orędzie. Niestety tak się stało, że za sprawą wymiany sprzętu komputerowego w pałacu wrogowie Bialenii przechwycili i usunęli jedyny tekst przemówienia. W związku z tym nie będę mówił długo, a jedynie złożę Wam życzenia wszelkie pomyślności w życiu wirtualnym oraz realowym. To był trudny rok i przede wszystkim mam nadzieję, że ani Wy ani Wasi bliscy ziemscy nie ucierpieli zanadto. Działaliśmy w warunkach specyficznych i wydaje mi się, że wyszliśmy na tym zaskakująco pomyślnie. Mimo to wiele rzeczy mogliśmy zrobić lepiej. Dziękuję Wam za wszystkie aktywności z okresu ostatnich miesięcy. Pozdrawiam też naszych partnerów i sojuszników z innych państw wirtualnych, którzy aktywnie włączają się w życie naszej v-ojczyzny.

Początek nowego roku to zarazem półmetek mojej kadencji prezydenckiej. Uważam, że nie jest to zły czas. Wśród konfliktów i napięć wzniecanych przez imperializm nasza Republika pozostaje stabilna i wolna od większych nieszczęść. Osiągnęliśmy lepsze wyniki w przemyśle i w rolnictwie. Zmniejszył się zasięg panowania kolonializmu.

Mimo to coraz bardziej potrzebny jest nam zastrzyk świeżej krwi. Być może formuła, w ramach której funkcjonujemy wymaga zmiany? Jako szef państwa dziękuję Wam za wsparcie, za współpracę i proszę o wybaczenie wszelkich moich niedo... ciągnięć. Jednocześnie apeluję o otwarte stawianie różnego rodzaju uwag. Wszystkie głosy krytyczne są i będą dla mnie bardzo cenne.

W ramach podziękowań chciałbym zgodnie z tradycją przekazać na ręce Bialeńczyków odznaczenia. Jednocześnie zapowiadam, że tego rodzaju spotkania podsumowująco-dziękczynne uczynić pragnę tradycją przynajmniej do końca mojej prezydentury. Wierzę, że staną się one okazją do tego, aby na bieżąco omawiać plusy ujemne i dodatnie aktualnego stanu rzeczy.

Na mocy postanowienia, które za chwilę podpiszę odznaczeni zostają:

Akrypa Ali Shariati - drugim Złotym Medalem Kamińskiego,
Alija zawdżat Akrypa - Brązowym Medalem "Za Aktywność",
Jan Sapieha - Srebrnym Medalem "Za Aktywność",
Joahim von Ribentrop - Srebrnym Medalem "Za Aktywność",
Karol Medycejski - Srebrnym Medalem "Za Aktywność",
Ronon Dex - Srebrnym Medalem "Za Aktywność",
Thomas von Lisendorff - Brązowym Medalem "Za Aktywność",
Piotr Pawłow - Srebrnym Medalem "Za Aktywność",
Aleksandra Izabella Dostojewska von Vincis - Brązowym Medalem "Za Aktywność",
Iwan Pietrow - Brązowym Medalem "Za Aktywność".

Dodatkowo wybranym obywatelom pragnę przyznać nowe folwarki lenne:

Iwan Pietrow - 12 folwarków wraz z tytułem wielkiego kniazia,
Joahim von Ribentrop - 10 folwarków,
Karol Medycejski - 10 folwarków wraz z tytułem granda,
Ronon Dex - 10 folwarków,
Thomas von Lisendorff - 7 folwarków,
Piotr Pawłow - 5 folwarków,
Jan Sapieha - 5 folwarków.

Raz jeszcze składam Wam życzenia wszelkiej pomyślności w nowym roku. Oby był lepszy od mijającego tak w świecie realnym jak i na Polinie.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Wiadomości w tym wątku
Prezydenckie Przyjęcie Sylwestrowe - przez Ametyst Faradobus - 31-12-2020 16:56

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości