25-01-2021 16:06
Filip ze zdumieniem rozglądał się po nieznanych rejonach Wolnogradu i podziwiał architekturę miejską. Pierwszy raz był w charakterze Ministra w Bialenii, dlatego tym bardzie cieszył się z możliwości przyjazdu.
[...]
Filip po wysłuchaniu wstępu Jego Ekscelencji Prezydenta Republiki Bialeńskiej dołączył do toastów i w końcu przemówił:
Jak powiedział tak też i zrobił...
Filip podszedł do Prezydenta i wręczył mu plik z danymi.
[...]
Filip po wysłuchaniu wstępu Jego Ekscelencji Prezydenta Republiki Bialeńskiej dołączył do toastów i w końcu przemówił:
Cytat:Wasza Ekscelencjo,
Jeszcze raz pragnę serdecznie podziękować i złożyć wyrazy uznania dla Waszej Osoby za ciepłe przyjęcie, jakiego doświadczyłem w granicach Bialenii. Jest to dla mnie ogromny zaszczyt móc w przyjaźni pojawić się w Pałacu Prezydenckim.
Relacje sarmacko-bialeńskie były jak wahadło zegara - raz lepiej, raz gorzej. Jednak obie nasze mikronacje przeszły pewien renesans i mam nadzieję otwiera to nowy rozdział w stosunkach między nami. Za to rzeczywiście można się napić.
Jak powiedział tak też i zrobił...
Cytat:Jednym z celów wizyty jest przekazanie Wam, Bialeńczykom, to co Wasze, co też niniejszym chciałbym uczynić przekazując bialeńskie archiwalia z sarmackich systemów.
Filip podszedł do Prezydenta i wręczył mu plik z danymi.
(-) Filip I Gryf
Przybysz z Księstwa Sarmacji