• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
12. Debata tematyczna Wspólnoty lenne i tytuły republikańskie
Ametyst Faradobu napisał(a):To jak ma się sprawa? Ja w każdej chwili mogę wprowadzić zaproponowane ekwiwalenty i ewentualnie później je zmienić. To nie jest problem. Zresztą działając metodą faktów dokonanych zacząłem je już stosować w Rejestrze Rzeszy.
Jeśli chodzi o ekwiwalenty tytułów, to zawsze można je po prostu wprowadzić, decyzją Rzeszy... w uprawnieniach nic się nie zmienia, tylko tytuł ma inną nazwę.

Jeśli chodzi o "stany" czy jak to tam nazwiemy... to w sumie też można to wprowadzić decyzją Sejmu Rzeszy. Przecież nie musi do tego być zmieniane prawo RB, bo w materii regionów jest bardzo ograniczone. Lew może wymyślić jakikolwiek podział terytorialny Rzeszy, Sejm to "klepnie" i możemy mieć taki wewnętrzny podział Rzeszy. Prawo państwowe określa tylko podział ogólny (Rzesza i Dżamahirija), wewnętrzne podziały regionów są w gestii władz regionów.

Osobiście optuję za tymi "stanami" (czy jak to tam nazwiemy) o ile oddolnie jest taka chęć współpracy kilku elementów Rzeszy. Sądzę, że Półwysep Lisewski by na to poszedł... czy inni - tego nie wiem, ale to indywidualna decyzja oraz wola Lwa by to zatwierdził.

Wiadomości w tym wątku
RE: Wspólnoty lenne i tytuły republikańskie - przez Iwan Pietrow - 15-03-2021 23:39
RE: Wspólnoty lenne i tytuły republikańskie - przez Ronon Dex - 31-03-2021 20:47

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości