• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Układ V-słoneczny - jego budowa i związana z tym narracja.
Cytat:Nie wiem... Belgraida jest akurat zbliżona do Jowisza (tutaj obaw nie mam), a Gigas jest 2,5 raza większy i jest tak jakoś w odległości realowego Saturna. Z drugiej strony jeśli przenoszenie wyspy z kontynentu na kontynent nie rozwala Pollinu, wyłaniania się wielkich lądów z oceanów też jakoś nie powoduje kataklizmów w postaci ogromnych trzęsień i niszczących wszytsko tsunami... to w imie narracji (a raczej możliwości narracji) chyba można "przymknąc oko". 

[Obrazek: biggrin.png] 
Pollin niezniszczalny Tongue

Jak tak teraz myślę... To tak czysto teoretycznie może można to jakoś zrównoważyć... Np. założyć, że gdzieś tam daleko jest jeszcze jedna planeta, taka jak Gigas, co utrzymuje układ w ryzach.

(Chciałem napisać czy Gigas nie powinien czasem być już brązowym karłem, ale nie, jest jeszcze za słaby).

Cytat:Bez problemu można wstawić... czy w wyniku tej misji jesteś w stanie podać jakieś wskazówki co do wyglądu (bo rozmiar podano ok. 2 km średnicy czyli niewielka)? Informacje w linku, który podałeś są trochę sprzeczne... chodzi o wizerunek.
No mogę to zrobić.

Wiadomości w tym wątku
RE: Układ V-słoneczny - jego budowa i związana z tym narracja. - przez Joahim-von-R - 01-04-2021 22:36

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości