01-04-2021 22:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-04-2021 22:38 przez Joahim-von-R.)
Cytat:Nie wiem... Belgraida jest akurat zbliżona do Jowisza (tutaj obaw nie mam), a Gigas jest 2,5 raza większy i jest tak jakoś w odległości realowego Saturna. Z drugiej strony jeśli przenoszenie wyspy z kontynentu na kontynent nie rozwala Pollinu, wyłaniania się wielkich lądów z oceanów też jakoś nie powoduje kataklizmów w postaci ogromnych trzęsień i niszczących wszytsko tsunami... to w imie narracji (a raczej możliwości narracji) chyba można "przymknąc oko".Pollin niezniszczalny
![]()

Jak tak teraz myślę... To tak czysto teoretycznie może można to jakoś zrównoważyć... Np. założyć, że gdzieś tam daleko jest jeszcze jedna planeta, taka jak Gigas, co utrzymuje układ w ryzach.
(Chciałem napisać czy Gigas nie powinien czasem być już brązowym karłem, ale nie, jest jeszcze za słaby).
Cytat:Bez problemu można wstawić... czy w wyniku tej misji jesteś w stanie podać jakieś wskazówki co do wyglądu (bo rozmiar podano ok. 2 km średnicy czyli niewielka)? Informacje w linku, który podałeś są trochę sprzeczne... chodzi o wizerunek.No mogę to zrobić.