Cytat:1.Dlaczego nie opisano o wkm-ie?(wielokalibrowym karabinie maszynowym)?
Ponieważ objaśniałem tylko pojęcia i skróty występujące w tym konkretnym wykładzie. Ale faktycznie jest to pomysł na jakiś kolejny wykład, który omawiałby kompleksowo systematykę broni strzeleckiej.
Cytat:2.Jak wyglądały te pojazdy od strony technicznej(zarówno czołgi, jak i bojowych wozów piechoty)?
Opis pojazdów od strony technicznej to odrębna sprawa i jeżeli jak czytam jest takowe zapotrzebowanie to oczywiście w przyszłości coś takiego należy zrobić. Przyjmuję do wiadomości, że potrzebny jest wykład dotyczący technicznej strony używanych w SZ RB wozów bojowych.
Cytat:3.Czy będzie więcej o historii oręża, przedstawiane w tym tym wydziale wojskowym(ja przyznaje się bardziej od technicznej strony interesowałem się orężem, bo taktyk ze mnie kiepski)?Jak najbardziej mam zamiar nawiązywać dalej do pewnych elementów historycznych.
Cytat:4.Czy będzie można zdobyć licencjat na tym wydziale wojskowym?Co prawda szczegółowe zasady nie zostały jeszcze jak widzę opracowane, ale ponieważ Uniwersytet ma ustawowe prawo do uregulowania tego wewnętrznie to nie widzę problemu. Proponuję złożyć wniosek o przyjęcie na studia do Rektora UB.