• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Układ V-słoneczny - jego budowa i związana z tym narracja.
Joahim-von-R napisał(a):Ok... Ja niby znalazłem na to wzór, ale i tak go ni chuja nie rozumiem, to nie będę sobie głowy nad nim łamać.
Bo i po? Dla mnie zmiana wielkości obiektów kulistych to "Pan Pikuś", wystarczy zmienić jeden parametr (promień) i dla realizmu drugi dotyczący masy (aby grawitacja powodowała sensowne ustalanie orbit). Też specjalnie się nie "podniecam" i nie dociekam wzorów (choć program faktycznie daje możliwości realizmu fizyki kosmosu), po prostu robię to przez analogię do obiektów stawionych przez takich co im się chciało dociekać prawidłowości. Przy okazji muszę podrasować jeden księżyc Czerwonej Planety, bo zrobiłem kulisty (z lenistwa) i nieco zbyt mały... albo go "nadmucham", albo zmienię na niekulisty. Jedno czy drugie to nie jest problem.

Natomiast obiektów niekulistych jest w różnych dodatkach na tyle dużo, że mogę wykorzystać dużo więcej niż pewnie nam się będzie chciało "odkrywać".

Wiadomości w tym wątku
RE: Układ V-słoneczny - jego budowa i związana z tym narracja. - przez Ronon Dex - 06-04-2021 16:00

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości