• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plan Wolnogradu
Cytat: W zasadzie to "centrum", to raczej tak trochę umownie, bo jest to "serce miasta", które ma 15 x 10 km. Tutaj naniesiemy ulice, z których dużą część trzeba będzie nazwać np. nazwiskami zasłużonych czy nawet idąc w mniejsze ulice nazwiskami obywateli naszego kraju obecnych i przede wszystkim dawnych, tych których sobie przypomnimy - ale w tym nam pomoże choćby spis folwarków, w zasadzie można dać ulicę każdemu kto obecnie lub przeszłości otrzymał folwark, bo to oznacza że jakiś, choćby minimalny wkład do Naszego kraju wniósł.

Zwłaszcza, że jak przejrzysz sobie to co wrzucałem w różnych wątkach działu Wolnogradu to zobaczysz, że trochę tych ulic już wymyśliłem - Aleja Kaddafiego, Rynek Księcia Mikołaja, Powstańców Marcowych, Żytnia, Żołądkowa, Kolska, Montiniego, Karadicia, Szkolna, Niespełnionych Naukowców, Plac Rotryjski, Szostakowicza. Z pomocą przyjdzie też rejestr kawalerów odznaczeń.

Cytat: Plan przygotowałem w takiej skali, że nie będzie problemu z najdrobniejszymi (potrzebnymi) szczegółami. Bez najmniejszego problemu będzie można umieścić wszelkie budynki, jakie tylko nam wpadną do głowy. Budynki rządowe, biurowce firm, budynki instytucji, ambasady, hotele, zabytki i wiele innych. Można je przy takiej skali umieszczać w postaci jak to sobie zrobiłem na Półwyspie Lisewskim czyli takie "piktogramy" ilustrujące budynki. Tego jest w Sieci cała masa - zarówno realowe, jak i fikcyjne, bez problemu do każdego budynku taki się znajdzie. Przy tej skali przy budynkach ambasad można umieścić flagę danego kraju itd. Będzie miejsce na loga firm i instytucji.

No to w linku, który wrzuciłem w poprzednim poście masz wstępną listę takich obiektów.

Cytat: Zrobienie układu ulic to nie problem, zwykle wynika z jakiejś logiki komunikacyjnej. Potrzebowałbym tylko zgrubnego określenia Ametysta co ma być w jakiej części miasta i resztę będę sobie spokojnie dłubał oraz co jakiś czas przedstawiał do zatwierdzenia oraz oczywiście konsultował w Wami.
No cóż, w centrum miasta ulokowałbym na pewno Dzielnicę Rządową, Kwartał Uniwersytecki (koniecznie nad rzeką) i Stare Miasto (może leżeć po dwóch stronach rzeki), a także dzielnicę wojskową roboczo nazywaną Cytadelą, to znaczy tam gdzie jest siedziba Wydziału Wojskowego i dowództwa SZ RB oraz Gwardii Rzeszy. Dzielnice te nie powinny być jakieś olbrzymie, bo też nie dzielą się na pomniejsze osiedla. Mieszka tam też stosunkowo mały procent wolnogradzian.

Wiadomości w tym wątku
Plan Wolnogradu - przez Ronon Dex - 10-04-2021 10:57
RE: Plan Wolnogradu - przez Ametyst Faradobus - 10-04-2021 11:31
RE: Plan Wolnogradu - przez Ronon Dex - 10-04-2021 11:43
RE: Plan Wolnogradu - przez Ametyst Faradobus - 10-04-2021 13:43
RE: Plan Wolnogradu - przez Ronon Dex - 10-04-2021 14:22
RE: Plan Wolnogradu - przez Ametyst Faradobus - 10-04-2021 14:40
RE: Plan Wolnogradu - przez Ronon Dex - 10-04-2021 15:36
RE: Plan Wolnogradu - przez Ametyst Faradobus - 10-04-2021 15:44
RE: Plan Wolnogradu - przez Ronon Dex - 10-04-2021 16:07
RE: Plan Wolnogradu - przez Ametyst Faradobus - 10-04-2021 16:56
RE: Plan Wolnogradu - przez Ronon Dex - 10-04-2021 17:17