24-05-2021 14:29
Poniżej publikowane będą fragmenty zapisków Iwana Pietrowa na temat wyprawy do Imerii
Cytat:"Przygotowania do podróży
Po dojściu do siebie po realiozie niezwłocznie przystąpiłem do nadzorowania prac nad rozwojem Anatolii Brodryjskiej. Nie ma czasu do stracenia. W końcu lenno się rozwija, a zaplanowane inwestycje należy doprowadzić do końca. Szczególnie cieszy mnie postęp prac nad pietrowgradzkim metrem. Kiedy w końcu zostanie oddane do użytku będzie piękną wizytówką Anatolii.
Planuję jednak oderwać się na jakiś czas od tego zgiełku… Myślę, ze mogę sobie na to pozwolić. Anatolia Brodryjska ma dobrze przygotowane kadry, które powinny sobie dać radę z przydzielonymi zadaniami.
Niedawno przyszła do mnie depesza z Wolnogradu od mojego dobrego przyjaciela Ametysta, w której krótko i zwięźle poinformowano mnie o wyrażeniu zgody na nadanie mi lenna u podnóża Srebrnych Gór.
Od dawna szukałem miejsca, gdzie będę mógł odciąć się od hałasu wielkich miast, od ryku samochodów, dudnienia hut i fabryk. Początkowo myślałem, że takie miejsce znajdę na polach Satedy. Po odbyciu krótkiej wycieczki i zapoznaniu się z tamtejszym krajobrazem zmieniłem szybko jednak swoje zdanie. To piękny region, owszem, ale bardzo podobny do mojej ukochanej Anatolii Brodryjskiej. To żadna zmiana.
Postanowiłem zatem spróbować czegoś bardziej egzotycznego. Słyszałem kiedyś, że górzyste regiony Anatolii są pod tym względem bardzo ciekawe. Wysłałem tam posłańców. Po jakimś czasie doszła do mnie wiadomość, że w okolicach Szczytu Primisza znajdują się bardzo malownicze okolice. Kraina ta, zwana przez miejscowych Imerią pełna jest wspaniałych górskich krajobrazów. Zamieszkująca ją ludność jest zaś przyjazna i pokojowo nastawiona.
Nie czekając długo postanowiłem przenieść tam swoje drugie lenno…
Wkrótce też po raz pierwszy udam się w swoją pierwszą podróż po Imerii. Podróż będzie ciężka, ponieważ jest to nieco zapomniana część Anatolii, ale myślę, że z pomocą miejscowych uda się przedostać przez te górzyste ziemie.
Jestem ciekaw, co mnie tam czeka…"
Takie zdjęcie z Imerii dostałem od mojego wysłannika

![[Obrazek: 98_24_05_21_3_25_19.jpeg]](http://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/gallery/98_24_05_21_3_25_19.jpeg)