21-09-2021 13:53
Ametyst Faradobus napisał(a):Ja stale oferuję swoją pomoc, głównie zapewne merytoryczną.Na pewno się przyda... jednak już na etapie nanoszenia infrastruktury (zresztą niejednej) oraz pewnie w uzupełnianiu braków nazewniczych (trzeba dodać trochę wód śródlądowych po trochę za sucho jest... wszak zawsze mogło powstać trochę sztucznych zbiorników, a do tego warto dodać trochę pomniejszych rzek, bo w pierwotnej mapie były tylko główne, największe).
Na razie jestem na etapie (tym najbardziej nudnym i żmudnym) czyli robienia nowej (w lepszej jakości) linii brzegowej, komponowania ukształtowania terenu - chcę aby poza kolorami były też warstwice (powiedzmy co 100 m), bo Wyspa Bialeńska jest raczej nizinna, a więc będzie niewiele zróżnicowania kolorystycznego. Potem naniosę istniejące wody śródlądowe i będę je uzupełniał o pomniejsze.
Nie będzie problemu z miastami, bo je mamy rozmieszczone i nazwane - tyle co lepiej to graficznie wykonam. Potem będziemy nanosić infrastrukturę... i tutaj zapewne zrobię dwie wersje mapy. Jedną typową fizyczną, a drugą taką mapę obejmującą kwestie infrastruktury i gospodarki. Będzie to czytelniejsze...
W podobny sposób wykończę potem mapę Anatoli... czyli też typowo fizyczną oraz drugą taką powiedzmy polityczno-gospodarczą.