Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a):W jakim programie zrobiłeś schemat? Też chciałbym estetycznie przygotować moją propozycję.Nabazgrałem w GIMP-ie, ale identycznie to samo uzyskałbym zwykłym Paintem (ot po prostu przyzwyczajenie do GIMP-a)... bo to budynki to zwykjła wklejka, byle czego z Net-u (robiłem to "na kolanie", na szybko i w pracy). Andrzeju nie marnuj czasu na estetykę na tym etapie (szczególnie, że w toku dyskusji będziemy to poprawiać zapewne), musimy przedyskutować i przyjąć koncepcję planu centrum (raczej "rdzenia" centurm), to nie etap na łądne rysunki.
To co już przedyskutujemy, przegłosujemy o przyjmiemy - to będę nanosił estetycznie i "na czysto" na docelowy plan miasta. Na razie to koncepcje, schematy itd.
Ametyst Faradobus napisał(a):A co do pomnika to ja bym proponował zrobić ogólnokrajowy plebiscyt. Przy okazji w nowej stolicy przyda się też przedstawicielstwo władz Rzeszy, jako że będzie ona leżała na jej terytorium (chyba, że robimy coś w rodzaju Dystryktu Columbia).Jak wspomnaiłem wcześniej w innym temacie... te piktogramy nie mają obrazować wyglądu obiektów, to tylko takie zaznaczenie obiektu dla jasności obrazu. Oczywistym jest, że sprawy wyglądu budynków, pomników etc. to będzie odrębna dyskusja i jakaś sensowna grafika - zajmująca znacznie więcej czasu niż kopiuj-wklej ze zmianą rozmiaru.