• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przyszłość Bialenii Północnej
Na wstępie, również pozdrawiam wesoło przy poniedziałku… ;-)

Moje ogólnomikronacyjne (nie twierdzę, że jedynie słuszne…) obserwacje są takie, że biurokracja najczęściej może nie przeszkadzać. Mam nadzieję, że nie popełnię żadnego faux pas informując publicznie, że 99% wypowiedzi na forum bialeńskim, w której widzę podział redakcyjny na artykuły, paragrafy i ustępy nie czytam. Mikronacje i tak stoją na ramionach kilku osób, w zależności od tego, które są aktualnie dostępne. To, czy sprawują one funkcje publiczne, czy nie, jest tutaj drugo-, o ile nie trzeciorzędne. Przestałem nawet zwracać uwagę na obywatelstwo.

Mnie do aktywności na forum Bialenii zachęca możliwość udziału w dyskusjach takich jak ta, poziom meta. Wracając zaś do głównego wątku, klimatu arabskiego nie czuję zupełnie, a jeżeli chodzi o narrację lokalną jako taką, nie znalazłem jeszcze formuły, która by mnie zainteresowała w ujęciu długoterminowym. Brakuje mi tutaj pewnych ogólnych ram, umożliwiających na wprowadzenie pierwiastka „dobrej” konkurencji, idealnie czegoś, co można byłoby łatwo obliczyć i zrobić motywujący ranking (naturalnie, ogólnopolliński) — przy założeniu, że wymiar społeczności istnieje na poziomie państwowym, a poziom lokalny to przede wszystkim przestrzeń dla indywidualnej kreacji.
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
[Obrazek: 1000.png]

Wiadomości w tym wątku
RE: Przyszłość Bialenii Północnej - przez Helwetyk - 20-12-2021 10:27
RE: Przyszłość Bialenii Północnej - przez Iwan Pietrow - 20-12-2021 15:02

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości