• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przyszłość Bialenii Północnej
(20-12-2021 15:20)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Nie całe DB to pustynia, jest też Jahołdajewszczyzna oraz robotniczy Ajszaburg. Wszystkie te regiony łączy: zatrzymanie się gdzieś w XX wieku, chaos, radykalne nastroje, nawiązywanie do demoludów (ale różnych). To jest chyba tak płaszczyzna łącząca ten region, nie trzeba wszystkich przerabiać na Beduinów.
A świat arabski w realu to tylko pustynia? Przecież to moze byc bardzo zróżnicowane... a do tego ten "świat arabski" nie zaczyna się i nie kończy "prostą kreską na mapie", to też coś "przejściowego", stąd i górale by pasowali, jak i okolice Ajszaburga, jako teren "przejściowy".

(20-12-2021 15:20)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Ja tu jestem pewnie gdzieś w pół drogi między Poważnymi Mikronacjami i Mentalną Gimbazą, dlatego jestem w stanie zrozumieć obie strony i uważam, że w Bialenii na oba te typy podejścia do Mikroświata powinno być miejsce.
A dlaczego by nie... przecież możnaby urządzić to tak, że każdy może na tym terenie tworzyć swoje wizje, bez specjalnego ograniczania się i oglądania na klimat sąsiadów. W rzeszy staramy się dopasować do terenu na którym sa położene lenna, tworzyć spójną narrację z innymi i z Rzeszą jako całością. W tych "Emiratach Północnobialeńskich" można założyć, że nie trzeba się tego trzymać. W zasadzie nie mam nic przeciwko temu, że np. ja zabawiłbym się w obrzydliwie bogatego szejka, co to "śpi na kasie", a z kranu mu ropa płynie (i ma zabawki, które nie bardzo ma jak nawet wykorzystać), a ktoś obok zrobi sobie siermiężny kołchoz, albo wręcz "Ali babę i 40 rozbójników".

Myślę, że da się to jakoś sensownie urządzić... by bawić się bez skrępowania. Tak trochę na zasadzie, że każdy "emir" w swoim "emiracie" robi co mu się podoba...

Wiadomości w tym wątku
RE: Przyszłość Bialenii Północnej - przez Iwan Pietrow - 20-12-2021 15:02
RE: Przyszłość Bialenii Północnej - przez Ronon Dex - 20-12-2021 19:19

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości