• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Układ V-słoneczny - jego budowa i związana z tym narracja.
(19-01-2022 13:06)Joahim-von-R napisał(a): Dziś wróciłem do tej symulacji i po jakiejś godzinie którą nad nią zmarnowałem stwierdzam, iż udało mi się zrobić ten układ z planetami i księżycami. Niektórym musiałem nieco pozmieniać masy (Belgraida I ciągle próbowała wyparować przy jej masie i wielkości), odsunąłem Księżyc vel Pollin I do odległości Księżyca realowago i to działa.
Nie ukrywam, że przy tworzeniu układu w Orbiterze po prostu "oszukiwałem" w parametrach, stawiając na wizualizacje, a nie na realizm.

(19-01-2022 13:06)Joahim-von-R napisał(a): Wciąż jest jeden problem a nazywa się on Wulkan i jego księżyce.

Dotychczas problem był taki, że te księżyce wyparowywały. Teraz problem jest inny - Wulkan I i Wulkan II nie parują, za to gdzieś w przedziale 10-45 lat od startu symulacji Wulkan I zwiał ze swojej orbity wokół Wulkana i zmienił się w asteroidę. I zupełnie nie wiem jak temu zaradzić. Ktoś, coś?

(19-01-2022 13:06)Joahim-von-R napisał(a): Swoją drogą to od wariacji orbit Mortuusa można epilepsji dostać XD

Moja propozycja jest taka: ustaw orbity i masy tak jak uważasz, czy raczej jak sprawdzisz by było dobrze. Nie jestem w żaden sposób emocjonalnie związany z danymi, które wstawiłem. Robiłem po prostu wizualizacje pod narrację i tyle... Weź te elementy, jakie wykorzystałem i poustawiaj to tak by działało, a potem podaj parametry - po prostu zmienimy opisy tak by dostosować do tego co Tobie wyszło w symulacji.

Naprawdę nie ma różnicy (przynajmniej dla mnie) w jakiej odległości dane planety i księżyce są... zachowaj tylko kolejność ich ustawienia w układzie, a resztę się po prostu poprawi.

Wiadomości w tym wątku
RE: Układ V-słoneczny - jego budowa i związana z tym narracja. - przez Ronon Dex - 19-01-2022 13:15

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości