07-02-2022 22:53
(07-02-2022 15:09)Ametyst Faradobus napisał(a): Dokładnie tak. W chwili obecnej w Bialenii funkcjonują dwie duże wspólnoty samorządowe. Jedną z nich, zajmującą większą część kraju, jest Rzesza Bialeńska. Jest to wspólnota lenn i wolnych miast i to w jej ramach można uzyskać lenno albo odzyskać dawne. Ty w przeszłości posiadałeś lenno Patrykpolis i tytuł bialeńskiego kniazia. Można je albo odtworzyć albo możesz też wystąpić o nowe, bo folwarków nikt Ci nie odbierał. Nowością jest też większa samodzielność w używanych tytułach i w kreowaniu klimatu lenna - na przykład ja w Faradobaju na Anatolii jestem sułtanem, a na Polesiu mam Jaruzelimę, której jestem wielkim kniaziem. Można też mieć dwa albo trzy lenna.
Jak najbardziej jestem zainteresowany odtworzeniem swojego lenna w Bialenii - uważam, że jest to rozwiązanie bardziej uzasadnione niż tworzenie nowego majątku od zera. Co powinienem uczynić, by odtworzyć lenno? I czy na przeszkodzie stoi fakt, że, z tego co zdążyłem się zorientować po mapie Bialenii, moje byłe lenno znajduje się aktualnie na obszarze Dżamahiriji?
(07-02-2022 15:13)Tymoteusz Piechota napisał(a): Mikołaju, jeśli chcesz pozwiedzać Bialenię to zapraszam do mojego lenna - Dalmazji.
Bialenię znam z lat ubiegłych, niemniej jednak Twoje lenno robi wrażenie - opisy folwarków, świąt. Nawet u mnie w lennie tak szczegółowo nie było to opisane.
(07-02-2022 16:21)Ronon Dex napisał(a): Proszę sobie wybrać prefekturę, a ja uczynię Ciebie stosownym Prefektem. W kwestii klimatu to te zielone to ma być klimat wietnamski i okoliczny, czerwony (prowincja stołeczna zarządzana przez Generała-Gubernatora osobiście), niebieski i fioletowy to klimat chiński (choć na skraju może być południowo-koreański). Pomarańczowy (w górach Wrota Nieba) to coś w rodzaju Nepalu, a obok to może być coś w rodzaju Tybetu. Tak więc do wyboru i do koloru.
W takim razie proszę o uczynienie mnie prefektem Nonsong w Prowincji Południowej. Samo położenie prefektury na mapie dało mi już pewne pomysły co do fabularnego potencjału tej części Nan Di.
(07-02-2022 21:28)Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz napisał(a): Dobry wieczór!
Jeśli się nie mylę, jesteście moim v-Dziadkiem!
Czy dane nam było się wcześniej spotkać?
Jestem synem Waszego syna, Jana.
Wydaje mi się, że przy okazji któregoś odrodzenia Brodrii, miałem przyjemność spotkać Szanownego. Niemniej jednak miło mi Cię widzieć ponownie, v-wnuku!
(07-02-2022 21:53)Miguel de Catalan napisał(a): Witam serdecznie jako gość. Niezmiernie miło jest czytać w mikronacjach o powrotach. Każdy powrót cieszy, choć się nawet nie znamy.
Mi również jest miło! Powrót osoby nieznanej może mikronautę cieszyć tym bardziej, ponieważ jest to znak, że społeczność w mikronacjach nie jest jeszcze aż tak hermetyczna, jak mogłoby się wydawać.

(07-02-2022 22:03)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): @'Mikołaj Patryk Dostojewski' Widzę, że jest trochę nowych mikronautów, którzy Ciebie nie kojarzą, albo nie znają zbyt dobrze. Może napiszesz z myślą o nich swój biogram na stronę główną?
https://gov.bialenia.org.pl/ludzie/
O, a jak taki biogram stworzyć?