• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reorganizacja i modernizacja Sił Zbrojnych
Przepraszam, że w środę, a nie jak zapowiedziałem - w poniedziałek, ale przeziębienie sprawiło, że nie chciało mi się zasiadać przez te 2 dni przed komputerem.

Wracając do tematu. Wszelkie bitwy służące prowadzeniu narracji chciałbym prowadzić w grach Wargame: Red Dragon oraz Airland Battle. Nie wiem czy kojarzysz te tytuły, ale one sięgają właśnie okresu zimnej wojny, w którym chciałbym umieścić Suderlandzkie Siły Zbrojne i mogę tam przygotować talię grupy bojowej. Wzorując się na dotychczasowych informacjach od Ciebie przygotowałem takie coś: 

[Obrazek: V0dqLhv.png]

To nie są wszystkie jednostki dostępne dla frakcji ZSRR więc więcej informacji możemy już omówić na pw co do kompozycji jednostki jak i specyfiki samej gry.

Co do oznaczeń jeszcze. W przypadku dział samobieżnych w pełni opancerzonych to bardziej adekwatny byłby skrót Stug niż Stg (ten kojarzy się z StG44, przynajmniej mi), a Stugi były w naszej armii - Stug III jak i Stug IV. Z kolei nie było Stug I oraz Stug II więc za I i II kolejno należy uznać III i IV? Jak byś to zrobił?

Wiadomości w tym wątku
RE: Reorganizacja i modernizacja Sił Zbrojnych - przez Karl von Schwarzengrau - 09-02-2022 21:02
RE: Reorganizacja i modernizacja Sił Zbrojnych - przez Iwan Pietrow - 09-02-2022 21:34

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości