• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
12. Debata tematyczna Przyszłość Rzeszy - nowa ustawa?
(22-02-2022 11:33)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Póki co Dżamahirija i tak nie funkcjonuje, a formalnie kieruje nią chyba jeszcze Ronon.
Fakt, jestem formalnie Przewodniczącym LKD i w sumie mogę "wyprowadzić sztandar"... jakby co.

(22-02-2022 11:25)Ametyst Faradobus napisał(a): Dochodzi tu jeszcze jedna sprawa: w przypadku przyjęcia ustawy w tej formie de facto straci podstawy funkcjonowania Dżamahirija Bialeńska.
Dokładnie tak... poprzednia ustawa straci moc, a więc Dżamahirija Bialeńska przestanie istnieć w świetle prawa. W zasadzie może to jest najlepsze wyjście... bez dramatów i nadmiaru formalności. Po prostu koniec i tyle.

Przy okazji na stronie opis Dżamahiriji przeniesie się do panelu "Historia" i da się tylko na początek odpowiednią notkę. Odznaczenia DB też tam powędrują... nigdy nie były nadane.

A przy okazji - co sądzicie by na zakończenie działalności Dżamahiriji Bialeńskiej rozdać wszystkim związanym kiedykolwiek z tym regionem odznaczenia i to nawet bez zabawy w hierarchię czyli tylko najniższe czy po kolei - ale tak by każdy z nich był reprezentowany na czyjejś piersi? Taki sposób by nie zaginęły całkowicie, będą obecne w naszych galach odznaczeniowych.

(22-02-2022 11:33)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Po operacji "Bramy Valhalli" ja napiszę projekt ustawy o samorządzie w Bialenii Północnej.
I tak będzie najlepiej - szczególnie, że w nowym brzmieniu konstytucyjnym to w zasadzie wystarczy określić tylko same podstawy istnienia - czyli to w sumie taka ustawa na 4-5 krótkich artykułów i to bardzo ogólnych. Resztę przecież określa się już teraz prawem lokalnym....

Wiadomości w tym wątku
RE: Przyszłość Rzeszy - nowa ustawa? - przez Ronon Dex - 22-02-2022 12:04

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości