24-02-2022 15:27
(24-02-2022 15:04)Ametyst Faradobus napisał(a): Chyba ta czerwień jest najbardziej sensowna i estetyczna.Estetyczna na pewno... mam tylko taką wątpliwość, że jest to kombinacja kolorystyczna w sumie bardzo "odrealowa", ale z drugiej strony kolory naszej flagi państwowej, choć w innej kolejności pasów też bardzo przypominają te w krajach arabskich - patrz: Jordania czy ZEA. To w sumie nie przeszkadza... ale ta flaga byłaby bardzo podobna do jordańskiej, tylko inny układ kolejności pasów oraz proporcje flagi (zachowałem tą z flagi Bialenii). Inna sprawa, że w ogóle flagi to prosta geometria z w sumie niezbyt dużym wyborem kolorów - to tutaj nie widzę problemu, w realu też podobieństwa są i nikomu to nie przeszkadza.
Za tym "piaskowym" przemawia w sumie chyba tylko jakaś oryginalność koloru (bo w realu takiego nie spotkałem na flagach) oraz nawiązanie do godła, które ma niby zostać podobnym do tego z DB. Inna sprawa, że przecież wcale nie musi być to taki układ, to tylko przemyślenia.
Np. Zamiana białego paska na inny kolor (jakość słaba, ale w robocie na kolanie...).