• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wniosek o dymisję
Szanowny Panie Prezydencie Republiki Bialeńskiej,

Można rzec co się chce, że "a nie mówiłem", czy inną kwestię na ten temat, ale moja aktywność w ramach Republiki Bialeńskiej zbliżyła się do niebezpiecznego dla mnie poziomu i to pomimo wielu apelów, że "bez ciśnień", "na spokoju", jak bardzo Was wszystkich szanuję i lubię, tak nie mogę tu dłużej pozostać i pełnić tak odpowiedzialnej funkcji jak inspektor Instytutu Pracy. Niestety lub stety tak już mam, że jeżeli w coś się angażuję to na zasadzie 0-1. 
Być może okażę się być rozczarowaniem, ale proszę Was nie żywcie do mnie urazy. Nie wykonam "planu działań" w którym wiele zawarłem, miały być nagrody za aktywność zawodową, raporty na koniec każdego miesiąca z zawartymi rekomendacjami, a tak tego nie będzie. Nie dam rady przez to co wyżej wymieniłem. Proponował mi pan prezydent abym sobie na rzeczonym spokoju pracował, bez presji, bo takowej nie ma i oczywiście ma rację, ale nie czułbym się dobrze, nie angażując się na sto procent w to, czego się podjąłem. Stąd taka, a nie inna decyzja, przy całym szacunku dla dorobku jakim jest Republika Bialeńska. I muszę tu prosić Was raz jeszcze abyście staremu weteranowi mikronacji, tak po ludzku, wybaczyli. 
Pan prezydent ma prawo mnie powołać i odwołać przed upływem kadencji, zgodnie z ustawą o Instytucie Pracy. Proszę go o to, choć nie wiem jaką on podejmie decyzję. Ów artykuł, krótkiej ustawy mówi iż ostatecznie to on może odwołać inspektora Instytutu Pracy. Ja jestem na to gotowy.

Składam na ręce Pana Prezydenta Republiki Bialeńskiej, swój wniosek o dymisję,

(-) Jan Kaniewski, inspektor Instytutu Pracy

Wiadomości w tym wątku
Wniosek o dymisję - przez Jan Kaniewski - 10-04-2019 15:30
RE: Wniosek o dymisję - przez Jan Kaniewski - 11-04-2019 14:18
RE: Wniosek o dymisję - przez Ronon Dex - 11-04-2019 18:43
RE: Wniosek o dymisję - przez Jan Kaniewski - 12-04-2019 14:19
RE: Wniosek o dymisję - przez Ronon Dex - 12-04-2019 17:06

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości