09-06-2023 09:49
(09-06-2023 08:13)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a):(08-06-2023 20:09)Robert Drenin napisał(a): . Zwłaszcza, że zdecydowaliśmy stworzyć z Czesnoradu Związek Kolektywistycznych Republik Rad, więc Brodria mogłaby w sumie przyłączyć się jako kolejna Republika ZwiązkowaTylko ja naprawdę bym nalegał, żeby nazwy "Brodria" już potem nie używać. W projekcie nie będzie Grutina, Dostojewskiej, Pawłowa, Pietrowa... więc używanie bez ich zgody nazwy kraju byłoby nie w porządku.
Może to i lepiej, kolejne próby reaktywacji Brodrii z zasady kończyły się bardziej lub mniej spektakularnymi niepowodzeniami.
Myślę, że Towarzysz nie musi się martwić tym. Po wojnie zostanie to wzięte pod uwagę i zmienione.
Ale ja w sumie tak z ciekawości podpytałbym, czy może Towarzysz ma jakieś propozycje na nazwę, bo może najwyżej przywrócilibyśmy nazwę państwa, które wcześniej istniało na obszarach Brodryjskich (choć zwróciłbym uwagę na słowo "może", bo pewności nie mam, ale gdyby, to może coś akurat Towarzysz podrzuciłby).