• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mapa Ludowej Republiki Magnifikatu [Wątek roboczy]
Postanowiłem założyć nowy temat dotyczący mapy LRM... aby nie robić zamieszania i tutaj przedyskutować potrzebne szczegóły.

Dane wziąłem z:

1. Mapy Wyspy Ardemskiej dostarczonej przez Leszka.

- W zasadzie poprawiłem tylko niektóre rzeki, bo w oryginale trochę biegły wbrew "prawom fizyki", ale tylko tyle ile było niezbędnie konieczne.

- Niestety nic nie wiadomo o tej wyspie należącej do FN, a więc na razie jej nie ruszałem - może się czegoś dowiemy.

2. Zdjęcia satelitarnego Waksmana. W zasadzie innych danych o ukształtowaniu powierzchni nie było, a jestem zdania, że należy jednak w tej materii zachować spójność na Nordacie. Skoro ktoś jakieś założenia opracował to należy je uszanować.

- Jeziora są wzięte z tegoż zdjęcia satelitarnego... połączyłem je jakimiś rzekami, których oczywiście na tym obrazie nie było, ale starałem się zachować geograficzną logikę w tym zakresie. Do tego dopasowałem nizinne tereny...

- Teren górzysty nie jest, bo na satelitarnym zdjęciu góry są poza nim, a jednocześnie widać trochę wyżyn - co ująłem na mapie, dodając nieco inwencji własnej.

- Południowa granicę oparłem na rzece... jest przeze mnie wymyślona, ale taki pomysł wydawał się logiczny i ciekawy.

3. Miasta naniosłem zgodnie z tym co dostarczył Tarsycjusz Operar - są tylko cztery... Państwo młode to się może rozwijać dopiero, ale warto może wykombinować parę pomniejszych? Pomiędzy tymi większymi, by teren był jakoś spójnie zagospodarowany. Poza tym mogą być nawet puszcze, z czasem je wykarczują i rozwiną infrastrukturę.

Trzeba jeszcze zaznaczyć jakieś drogi, lotnisko umiejscowić, może jakaś linia kolejowa? Ale to potem się wykombinuje. oczywiście wiel na tym etapie można zmienić.

Na razie mapka na takiem etapie - do wstępnego zatwierdzenia oraz dalszych uwag zainteresowanych.

[Obrazek: zl3jBoL.png]

Wiadomości w tym wątku
Mapa Ludowej Republiki Magnifikatu [Wątek roboczy] - przez Ronon Dex - 30-09-2019 19:45

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości