• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mapa Ludowej Republiki Magnifikatu [Wątek roboczy]
Cytat:1. To jest szkic. Oczywiście możesz zmienić wielkość tych jezior, ale prosiłbym o niezmienianie ich położenia. Pas górski można przywrócić.

No to pytanie... czy "Jezioro Wielkie" - może być tworem sztucznym? Wtedy jego wielkość może być spora, bo uzna się, że powstało po zdjęciu satelitarnym Waksmana...

Jeziora naturalne nie mogą być większe od tych, które na zdjęciu widać, a nawet powinny by,c nieco mniejsze.

Cytat:3. Zgadza się, że kompletnie nie wziąłem pod uwagę skali. Nie miało to na celu zrobienia ogromnej aglomeracji, a jedynie zaznaczenia największą plamą umiejscowienia stolicy. Możesz śmiało zmniejszyć w końcowym efekcie.
No to teraz pytanie:

- Stolica to miasto portowe?
- Jeśli nie to rozumiem umieszczamy jednak portowe miasto jako odrębne?
- Czy można dodać kilka miejscowości, które sobie potem nazwiecie?
- Jak rozumiem przebieg dróg i kolei orientacyjny i finalnie mają przebiegać sensownie w stosunku do położenia miejscowości i ukształtowania terenu?

Cytat:Ja chcę tylko dodać, że Belfer leży niżej niż tam gdzie Rononie umieściłeś i nie jest miastem portowym, aczkolwiek faktycznie do morza ma niedaleko. Ale nie jest miastem portowym.
Przesunąłem celowo... myślałem, że na lądzie otoczonym morzami przyda się port morski.

- Czy w takim razie nanieść jakiś inny port? W pobliżu tego miasta czy może w innym miejscu?
- Czy to jedyne miasto na tej części wyspy?
- Czy może jakieś dodać i sobie potem nazwiesz?
- Może w miejscach gdzie na tej starej mapce jakieś były?

W ogóle to przygotujcie się, że będę Was w kwestii mapy "męczył" zanim skończę prace... "starzy Bialeńczycy" też to przerabiali.

Mapa musi być finalnie":

1. Dobra wizerunkowo i logiczna.
2. Zadowalać Was czyli mieszkańców LRM.
3. Być jednocześnie spójna z dotychczasową wiedzą o Nordacie i komponować z resztą Nordaty.
4. Mieć możliwość dalszej rozbudowy infrastruktury Waszego Kraju.

Ad.3 - Jak jest gdzieś pasmo gór, które zahacza o Was teren - to i na Waszej mapie musi się to znaleźć... podobnie ze zbiornikami wodnymi. Itd.

Wiadomości w tym wątku
RE: Mapa Ludowej Republiki Magnifikatu [Wątek roboczy] - przez Ronon Dex - 01-10-2019 05:46

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości