04-10-2019 13:07
Cytat:Zrobiłeś jakiś wycinek, w sumie nie bardzo wiem jak go dopasować, bo jedna z dróg biegnie opisana "lotnisko" biegnie na południe, a lotnisko jest na północnym-wschodzie?
Zrobiłem tak, ponieważ faktycznie lotnisko jest w miejscu owego opisu, a Ty układając mapę ustawiłeś symbol lotniska tam gdzie się Tobie podoba. Więc jeśli jest możliwość o przeniesienie tego symbolu w to miejsce to byłbym wdzięczny.
Cytat:Druga sprawa... powiększyłeś jakiś kawałek centrum miasta, który na mapie w oryginale ma pewnie szerokość ze 30 pikseli. Jak zacznę tam coś rysować to powstanie dwukolorowa plama i tyle. I jeszcze tam napisy powstawiałeś... powiesz mi jak zrobić napis o wysokości 1-2 pikseli?
Napisy mają charakter informacyjny. Absolutnie nie chcę ich umieszczać na mapie.
Cytat:Mogę na mapie głównej w ogóle zlikwidować przebieg dróg w miastach - po prostu droga czy tory kolejowe dochodzą do granic miasta i koniec (wychodzą z drugiej strony). Zostawia to wolną rękę przy robieniu potem planu miasta.
Dobrze, też może być.
Cytat:Jest miesce w górnym, prawym rogu mapy części kontynentalnej (na 4 duże kwadraty) - tam dało by się zrobić ramkę z planem stolicy. Albo w miejscu (chyba lepiej) gdzie jest wyspa FN (brak danych), tam można wstawić ramkę z naprawdę dokładnym planem stalicy kraju. Miejsca dość i ten wyglądałby podobnie do planów miast na Półwyspie Lisewskim (te linki wcześniej).
Dobrze