• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wniosek
Osiedliłbym się gdzieś w rejonie Borów Zeleźnickich nad Rzeką Czarną.
[Obrazek: FlYScNM.png]
To postaram się Ci zaproponować dziś jakieś ziemie, daj mi kilka chwil. Rzecz jasna możesz też sam naszkicować.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Oczywiście, będę oczekiwał włodarzu.
Proponuję taki kawałek lasu: http://vonthorn.sarmacja.org/galeria/arc..._47_21.png

Częściowo oparty o południki i równoleżniki, a częściowo o granicę naturalną w postaci rzeki. Wielkości półtorej mojej Jaruzelimy, a ja się tam spokojnie mieszczę razem z paroma tysiącami ludzi i kilkudziesięcioma folwarkami.

Przy okazji mam osobiste pytanie co do Twoich dawnych włości lennych na Antolii (Njorfjord, Oborna). Leżą niedaleko mojego lenna i choć zabierać ich nie zamierzam to opisałbym ich obecny stan i uczynił coś w rodzaju nieoficjalnej strefy wpływów Faradobaju, takie podupadłe miejscowości, których mieszkańcy w większości dojeżdżają do mnie do pracy. Masz coś przeciwko?
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Akceptuje Panie Włodarz.
Świetnie. Jaką nazwę wybierasz? Obecnie masz 75 folwarków, co daje Ci tytuł kniazia, bardzo pasujący do poleskich klimatów.

W ogóle bardzo się cieszę, że lenna znowu powstają też we właściwej Bialenii.
Ametyst Faradobus

Kniaziostwo Vistokii.

Ja też się cieszę że mogę podziałać w Bialenii.
Utworzyłem dział, w którym otrzymałeś prawa moda. Poza tym wpisałem lenno do Rejestru Rzeszy i w związku z tym przydzielam mu znak skrótowy.

Cytat:
[Obrazek: jPoFMeh.png]

POSTANOWIENIE
1/27.10.20

Na podstawie artykułu 2 Rozporządzenia Lwa Wolnogradu z dnia 30 listopada 2019 roku o tym, ażeby przeprowadzić spis lenników i utworzyć Rejestr Lenn i Wolnych Miast nadaję lennu Vistokia, którego gospodarzem jest Piotr Pawłowicz, znak skrótowy Vis.

[Obrazek: thumb_85_17_06_19_6_28_41.png]
 Ametyst Faradobus

P.O. LWA WOLNOGRADU
PREZYDENT REPUBLIKI - WIKARIUSZ RZESZY BIALEŃSKIEJ

[Obrazek: 3_28_03_20_2_09_52.png]
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości