• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak było? - sekcja zaników pamięci
Po konsultacjach z Andrzejem i Akrypą narodził się taki pomysł utworzenia nowych granic tzw. Bialenii Północnej. Proponowane granice zostały zaznaczone na poniższej mapie:
[Obrazek: 2920ln4.png]
Bialenia Północna to dobry pomysł. A na południu można zrobić Rzeszę. I już będą dwa regiony oparte na rzeczywistym klimacie, a nie sztucznie na potrzeby ustawy.
I dzięki temu, że obydwa regiony będą się składać z kilku elementów, mamy zapewnioną aktywność. Zawsze gdzieś coś ktoś napisze, co dosyć mocno niweluje zjawisko wypalenia się.
A nie można tych linii nieco prościej... w okolicach gór? Ta mapka jest przecież nieaktualna. Niektórych obiektów już nie ma... Dajmy po prostu bardziej poziomą linię na południu gór.

Mam taką propozycję... aby wrzucać propozycje ;-) a ja w sobotę siądę nad mapą i ją zaktualizuje i jakoś wrzucę.
Moim zdaniem poprostu góry powinny znaleźć się na terytorium Bialenii Północnej, ponieważ wraz z pustyniami będą tworzyły ciekawy klimat. To czy będą one leżały w 100% na terenie Jahołdy, jest już sprawą drugorzędną, aczkolwiek fajnie by było. Rolleyes Sama kwestia poprowadzenia kresek na mapie, jest tylko kwestią kosmetyczną, aby ładnie się to prezentowało. No chyba, że papugujemy z realnej Korei i dajemy prostą kreskę na jakimś równoleżniku i temat zamykamy. 
Dobra... w sobotę siądę nad mapą i coś zaproponuję.

Przy okazji jak ktoś chce reaktywować Jahołdę to trzeba się zastanowić co z tym skażeniem, bo obejmuje ruiny Bałdaraszu i Twoje lenne miasteczko Feliksie. Trzeba będzie przeprowadzić chyba jaką narrację nt. ustąpienia skażenia. Bo inaczej trudno będzie odbudować Bałdarasz... Itd.
Oglądaliście Stalkera Tarkowskiego albo czytaliście Piknik na skraju drogi? Jeśli tak, to gdzieś w Jahołdzie trzeba stworzyć Zonę. Wink
Ja tam już sprowadzam dozymetry z Winktown oraz zbieram ludzi do przeprowadzenia dekontaminacji terenów Bałdaraszu. Big Grin Strach pomyśleć co będzie w metrze.
Przy okazji... To moje lenno jest w tej Północnej Bialenii, na wschodnim wybrzeżu... Mogę więc się zająć tym rejonem na wschód od Gór Orlich. Będę sobie graniczył od wschodu z Feliksem.
Ja też wkrótce wybiorę sobie jakiś region i się nim zajmę. Tylko muszę wybrać jakiś niezbyt dotychczas opisany (może Pomorze?), i przy tym wymyślić coś oryginalnego. Północna Bialenia ma swoją narrację, ale południowa to wciąż w dużej mierze biała plama. Warto ją zapełnić. Ale może zaczekajmy z tym na Ametysta i pozostałych chętnych do odbudowy Rzeszy.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: