• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bialeny
Wiadomo, że nam się nie spieszy. Swoją drogą można też pomyśleć o monetach.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ametyst Faradobus napisał(a):Wiadomo, że nam się nie spieszy. Swoją drogą można też pomyśleć o monetach.
Monetami, za tydzień czy dwa mogę się pobawić... w sumie mam "matryce" z niektórych kombinacji medalowych to poszłoby łatwiej (przecież zanim powstał "Order Patrona" to trochę prób było (więc moneta z Kaddafim to nie problem) - ale banknoty zostawiam Karolowi, bo to tyle czasu grzebania w programie graficznym, że wymiękam, wolę poświęcić go na v-kosmos itp.
Tak, przyznaję, że banknot to niełatwa rzecz i to nawet nie na etapie samego wykonawstwa a pomysłu i projektu. I rozumiem przez to nie ogólny zamysł, typu kto lub co ma być na przedniej lub tylnej stronie banknotu (BTW awers i rewers jest na numizmatach, banknoty mają strony), ale odpowiednie i ze smakiem zapełnienie całkiem sporej powierzchni. No ale skoro swego czasu porwaliśmy się na znaczki, to można też pójść kawałek dalej.

Niestety to jest raczej dalsza niż bliższa przyszłość, bo realioza u mnie tylko się pogłębia. Zaraz chyba trafię do Choroszczy.

Kiedyś robiłam banknoty, ale nie były zbyt ładne.

Dla mnie właśnie monety/medale są zbyt skomplikowane.
(-) mgr net Ola Kaarina Isadora Helyanve van Hälsing-Scraw de Cubalibre-Adamas et Marcjan-Chojnacka

Kwestorka w Baridasie, Cesarzowa Tuolelenkki, Dziedziczka Tirecji, Arcyksiężna Egerloon, Diuczessa Jajeczka, Baronowa Sint Arco, Hrabina Litawy, Szlachetna Dama w Ardemii, Lady Admiralicji.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości