• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowe mapy Bialenii.
Wczoraj mnie nie było, ale dzisiaj oferuję pomoc.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Czy możesz podać spis lenn, które są aktualne? Czyli takie do umieszczenia na mapie... możemy umieścić również te osób od dawna nieaktywnych, jako "pod zarządem Lwa".

Powiedzmy w podziale na "aktywne" i "nieaktywne - pod zarządem Lwa".

Siądę do tej mapki wieczorem to je naniosę odpowiednio.
http://spolecznosc.bialenia.org.pl/showt...83#pid9783

Aktywne są co do zasady lenna obywateli aktywnych:

Faradobaj
Jaruzelima
Mockeryshirne
Japan
Razorno
Lisendorff
Venomania
Anatolia Brodryjska
Al Quochq'odan
Imeria

W tej sytuacji do nieaktywnych zaliczam:

Żółkiew
Odlotowe Opowieści
Babilon
Genua
Vistokia
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

OK. Gdybym miał problem z ustaleniem położenia to dam znać... mam nadzieję, że we wnioskach sa wszędzie mapki.
W większości przypadków chyba podlinkowałem mapki, a i tak już prawie wszystkie zaznaczyłeś na projekcie mapy Anatolii. Tam w ostatnim czasie powstawało najwięcej lenn.
Ametyst Faradobus

Cały czas zastanawiam sie nad kolorystyką... robienie różnego koloru dla każdego aktywnego lenna to zbytnia pstrokacizna, szczególnie jak dojdzie kolorystyka Rzeszy i DB oraz wolnych miast. Raczej skłaniam się ku zielonemu dla DB, purpurze dla Rzeszy oraz korolorytycze aktywnych lenn (w 2-3 odcieniach, by odróżniały się lenna przylegające), kolorowi odrębnemu dla Departamentu Lisewskiego z odcieniami dla rozróżnienia obu lenn i wolnego miasta Lisewo. Kolejnemu kolorowi dla lenn "pod zarządem Lwa" (nieaktywne) oraz kolorowi dla terenów wojskowych (wyłączone z możliwości tworzenia lenn).

Na razie eksperymentuję z tymi kolorami oraz wytyczam granice... w tygodniu mało czasu na taką zabawę. W weekend chce to sfinalizować, jak czasu wystarczy.

Chce też zebrać na tym arkuszu symbolikę poszczeólnych lenn - jeżeli takowa istnieje.
Niektóre lenna mają symbolikę, inne nie. Nie zbierałem tego nigdy do kupy, ale jest to dobry powód. Pamiętaj też o tym, że wolne miasta również mają granice na wzór lenn. Tu też rzecz jasna służę pomocą przy odkopywaniu informacji na ten temat.
Ametyst Faradobus

Mam na razie pierwszy problem z lennem Mockeryshirne. Nadałem je jako prezydent, ale ponieważ nie do końca wtedy był pomysł na dokładne granice to przyznałem je jako możliwość utworzenia w czterech "małych kwadratach" - tyle, że nigdzie nie mogę znaleźć tych wyznaczonych granic. Albo zostaną ustalone, albo wstawię to w tych pełnych kwadratach.
Mam gdzieś mapkę z jego granicami, podeślę kiedy będę przy kompie.
Ametyst Faradobus

Możesz też powoli wygrzebywać tą symbolikę... przy okazji sam zauważyłem, że zaniedbałem (najpierw nie miałem czasu, a potem zapomniałem) zrobić odpowiedniej symboliki Departamentu Lisewskiego - muszę to uzupełnić.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości