• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4b. Projekt / wniosek przyjęty Projekt nowelizacji Konstytucji
za
Za
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Za
Za.
Wysokie Zgromadzenie,

Jako potencjalny, przyszły prawnik mam pewną krytyczną uwagę do projektu, ale biorąc pod uwagę fakt, iż w debacie udziału nie wziąłem, nie będę teraz poniekąd sztucznie tworzył problemu.

Z lekkim bólem serca - głosuję za.
(—) Salvador Estela Sonnero
Głosuję za.

Jako prawnik (już od pewnego czasu) uważam, że projekt spełnia wszystkie stawiane mu cele i jest więcej niż wystarczający jak na warunki mirkonacyjne.

10 głosów już oddano. Według listy w pałacu obywateli aktywnych (a więc członków ZN) jest 14, czyli wymagana większość jest...

Składam wniosek o skrócenie głosowania.

(Dla przypomnienia: potrzebujemy jeszcze dwóch innych osób popierających ten wniosek lub wniosku Prezydenta.)
Ja jestem przeciw skróceniu. Każdy powinien mieć możliwość zabrania głosu.
(02-02-2022 12:46)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Każdy powinien mieć możliwość zabrania głosu.
Wyślijcie może PW do brakujących, bo ja wysłałem wg listy w ZN - a teraz widzę, że nie została uaktualniona. Zapewne niektórzy przeoczyli głosowanie.

Nie jestem przeciwny skracaniu głosowania, bo i tak sprawa jest już przesądzona - ale z drugiej strony w sumie nie ma pośpiechu, I tak te zmiany wymagają zmian w paru ustawach, które możemy już przygotowywać bo i tak wiemy, że zmiana Konstytucji nastąpi. W sumie niech sobie głosowanie traw i do poniedziałku. Nie przeszkadza nam to przygotować projekty poprawek do tych ustaw, w zasadzie nawet i lepiej, bo będzie krótsza "luka legislacyjna".
Oddano 10 głosów, wszystkie za.
Zgromadzenie ustawę przyjęło.

Prezydenta proszę o podpis.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości