• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czwórlenno?
Mogę pokombinować z herbem i flagą... jak macie taką potrzebę.

Warto by zresztą opracować najpierw herb dla Anomaliowa, skoro będzie zapewne stolicą departamentu. Jakieś sugestie?
Patrz jaki fajny symbol ma Roswell: https://en.wikipedia.org/wiki/Roswell,_N...M_logo.png
Anomaliów może aż tak udziwnionego nie potrzebuje, bo Ametyst dozna szoku heraldycznego, ale jakby udało się umieścić jakiego UFOla i spodek latający, to byłoby fajnie.
Ja kulturę i historię Dalmazji opiszę w dziale lenna. Jestem pasjonatem historii, i mam wenę.
Co do Anomaliowa to od takiej czysto politycznej strony luźno kojarzy mi się z Wrocławiem w XVI albo XVII wieku. Było to wówczas centrum prowincji złożonej z księstw, ale samo niebędące siedzibą księcia (za to był na miejscu książę-biskup - starosta generalny Śląska). Poszczególni możni z Piastami włącznie mieli we Wrocławiu swoje kurie, pałace i inne siedziby, to był dla nich punkt odniesienia. Do tego doszła w pewnym momencie Leopoldina, czyli ośrodek nauki. Krótko mówiąc mam w głowie takie prężne i znaczące regionalne centrum, w którym mieszają się lokalne interesy.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ja bym raczej widział Departament Mon jako takie miejsce na luźną, chwilami zabawną lub absurdalną, narrację, i to samo dotyczy Anomaliowa. Trochę zjawisk paranormalnych, trochę japońszczyzny, trochę piosenek Coja i jakoś to poleci. Wink
Moje lenno, Dalmazja opiera się trochę na klimacie Chorwacji, więc trochę elementów z tego klimatu też można wykorzystać.
(01-01-2022 18:34)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Anomaliów może aż tak udziwnionego nie potrzebuje, bo Ametyst dozna szoku heraldycznego, ale jakby udało się umieścić jakiego UFOla i spodek latający, to byłoby fajnie.

[Obrazek: 3_01_01_22_7_10_01.png]

[Obrazek: 3_01_01_22_7_13_29.png]

Tylko teraz musisz Andrzeju jakąs fajną historyjkę z tymi Ufonami obmyślić... analogicznie do tej z Roswell.   Big Grin
Też pasuje - w końcu ta część Anatolii leży daleko od centrum państwa, połączenia są słabe. Różne rzeczy mogą się tam dziać.

Inna sprawa, że UFO to wobec naszych podbojów kosmicznych nie taka znowu abstrakcja.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Chyba lepsza druga wersja, starczy już tego zielonego w każdym miejscu. Wink Przynajmniej takie jest moje zdanie, poczekajmy na opinie reszty lenników.
Historię oczywiście opiszemy. Big Grin
(01-01-2022 19:35)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Chyba lepsza druga wersja, starczy już tego zielonego w każdym miejscu.
Przyznam, że też mi się druga wersja podoba... dlatego jest druga czyli poprawiona pierwsza. W końcu gdzie jest napisane, że ufoludy mają być zielone? Zresztą podkład się tak też komponuje, bo Anomaliów jest nad wodą czyli wieczorne niebo nad wodą.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości