• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trzy razy system komitetowy!
Unia Bialeńsko-Brodryjska? Republika Bialeńsko-Brodryjska? Republika Wielkiej Bialenii? Big Grin
Najświętsza Republika Obu Nordat.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Święte Cesarstwo Nordackie Obojga Narodów.
Konglomerat Bialeńsko-Brodryjski pod Pietrowowym zarządem powierniczym.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Kondominium Bialeńsko-Brodryjskie.

No i kolejna sprawa: mam wrażenie, że to będzie wymagało totalnej przeróbki strony, forum i tak dalej. Czy jesteśmy do tego przygotowani?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Jeżeli można się wypowiedzieć.
Moim zadaniem Unia na dłuższą metę się nie sprawdzi. Przerabialiśmy to już kilkakrotnie.
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
[Obrazek: AG106.png]
Unia Bialeńsko-Brodryjska wydaje się w porządku. Z drugiej strony zastanawiam się czy może nie będzie lepiej, jeśli nie nazwiemy się bardziej „ogólnie”, np. Unia Państw Nordaty? Przez nazwę moglibyśmy wtedy sugerować, że nie rezygnujemy z idei pannordatyzmu i jesteśmy otwarci na przyjęcie w swój skład większej ilości nordackich państw
Coś na podobę dawnej Sarmacji?
Tylko ona później zaczęła się rozpadać.
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
[Obrazek: AG106.png]
Historia mikroświata zna wiele przypadków rozpadu związków państw, ale czy to musi z automatu oznaczać, że nie możemy podjąć kolejnej próby złączenia się w jeden organizm? Obecnie jest to zarówno dla Bialenii jak i Brodrii najlepsze wyjście, bo działają u nas te same osoby i już funkcjonujemy na jednym forum. Co przyniesie przyszłość - nie wiadomo - więc nie ograniczałbym planów wspólnej integracji ze względu na coś niepewnego.

Odnośnie dołączania jeszcze innych państw do unii - to luźny pomysł. Ja bym się na niego nie zamykał.
Ja bym szedł bardziej w taką stronę, że w obydwu państwach uprościlibyśmy maksymalnie system. Natomiast nadal uważam, że formalne tworzenie nowego organizmu z nijaką nazwą odbierze nam koloryt. Mi "Unia Państw Nordaty" nic nie mówi. Nie wiem czego się spodziewać.

Wiem, że brzmię tu jak stary zrzęda, ale myślę, że lepiej jest pewne rzeczy omówić i przewidzieć. Rzecz jasna sam upierać się przy niczym nie będę i jeśli większość postanowi inaczej to ja tej większości zaufam.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości