• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pułk reprezentacyjny
Mogę Cię przyjąć w szeregi. Co więcej jako lennik możesz założyć sobie własną gwardię i wystawić do Gwardii Rzeszy kontyngent.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ametyst Faradobus napisał(a):...jeśli dajmy na to na jakąś defiladę wystawiamy całą kompanię reprezentacyjną to kto w tym czasie pełni straż na posterunku?
No przecież masz dwie kompanie (2 x 200), a tych posterunków to niby ile ma być? Te 4-5 razy do roku to możesz nawet spokojnie zrobić paradę z 300 uczestnikami, bo zostawisz tylko obsady na te posterunki, razy dwa, trzy lub cztery zmiany (na 24-48 godzin... zależnie jak daleko jadą) czyli przy 6 posterunkach to raptem maksymalnie 60 żołnierzy i zostaje Tobie spokojnie 300 na taką "swarc paradę"... 4-5 razy do roku można się sprężyć, a potem dasz im parę dni wolnego (i tak po takiej "spinie" to warto dać ludziom odpocząć parę dni od ćwiczeń) i będzie OK.
Właśnie nad tym myślałem. Zrobię swoją własną edycję Pułku Reprezentacyjnego. XD
[Obrazek: FlYScNM.png]
Piotr Pawłowicz napisał(a):Właśnie nad tym myślałem. Zrobię swoją własną edycję Pułku Reprezentacyjnego. XD
A w czym Piotrze problem? Wystąp o obywatelstwo, o małe lenno i będziesz możesz tam zrobić takie fajne coś? Jak będzie trzeba to w grafice mundurów pomogę... Rzesza to spółka... nie musisz robić gwardii "bojowej", możesz zrobić tylko paradną i będziesz nam święta i parady uświetniał.

A patrz... przeoczyłem, że lenno już masz, za dużo realiozy ostatnio.  Undecided
Mam lenno, a obywatelstwa Niet. Po prostu Bogowie mi sprzyjają. Smile
Racja, przecież one dwie będą.

Ja też chętnie pomogę w organizacji gwardii lennej. Poza tym uważam, że przeniesienie Piotra ze stanu spoczynku nie byłoby złą rzeczą.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Ametyst Faradobus napisał(a):Poza tym uważam, że przeniesienie Piotra ze stanu spoczynku nie byłoby złą rzeczą.

W zasadzie do tego jest potrzebne obywatelstwo, ale są też wyjątki:

Ustawa Parlamentu Republiki Bialeńskiej o Siłach Zbrojnych RB i Służbie Wojskowej
[...]
Artykuł 7.

1. Żołnierzem Republiki Bialeńskiej może być osoba posiadająca obywatelstwo bialeńskie, mająca odpowiednie kwalifikacje oraz zdolność fizyczną i psychiczną do pełnienia służby wojskowej.
2.  Żołnierzem w Siłach Zbrojnych RB może zostać również osoba niebędąca obywatelem bialeńskim, po uzyskaniu zgody Dowódcy Sił Zbrojnych RB.
3.  Obywatele Republiki Bialeńskiej mogą podejmować służbę w siłach zbrojnych innych państw po uzyskaniu na to zgody Dowódcy Sił Zbrojnych RB.
[...]
Jestem de facto lennikiem prezydenta RB to tak jakbym był obywatelem. Smile
Nie do końca, to są dwie różne sytuacje w świetle naszego prawa, bo lennikiem nie musi być obywatel RB. Obywatelstwo daje Ci prawa polityczne, na przykład prawo do głosowania w Zgromadzeniu Narodowym.

Zresztą jesteś lennikiem Republiki i Rzeszy, a nie moim osobistym.
Ametyst Faradobus

Wybacz, rzeczywiście.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości