• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Intronizacja Muammara Kaddafiego na Króla Królów Nordaty
Szczegóły dot. Imperatora Palpatajna, patrona Volkianu i Ludu Pracującego zostaną podane, gdy pracę nad pewną książeczką wejdą w bardziej zaawansowany etap.
Ustanawianie kolejnych patronów z ramienia różnych państw może być bardzo ładną, unikatową Tradycją. Moim zdaniem byłoby fajnie, gdyby właśnie ten panteon rozrastał się stopniowo, tak jak Panteon rzymski, gdzie umieszczano wizerunki bóstw podbitych ludów i państw.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Cytat:A czy w realu, prezydent jadący w delegacje, robi referendum na temat, jakie ma zająć stanowisko, albo pyta się na forum publicznym obywateli o to, jaką ma podjąć decyzję?

No nie, ale członek delegacji mógłby chociaż skonsultować to z Prezydentem, chociaż go o tym zawiadomić...a  tak poza tym, to chyba jednak jest pewna przepaść między państwem realnym zamieszkanym przez kilka, czy nawet kilkaset milionów ludzi, a 14 osobowym FN Smile BTW Pomysł zrobienia panteonu nordackich bohaterów, wydaje mi się dość ciekawy, jednak w takim wypadku wywyższanie Kadafiego ponad wszystkich innych ikon mieszkańców Nordaty, jest w moim odczuciu lekko dyskryminujące.
Podsumowując jestem gotów poprzeć jakąś formę wyróżnienia osoby Kadafiego, ale na zasadzie równorzędnego i niemniej godnego wyróżnienia dla innych patronów Nordaty. 
Ależ innych można uhonorować równie godnie. Tytuł Króla Królów, jak zaznaczyłem na wstępie, jest nawiązaniem do podobnej szlachetnej inicjatywy w świecie realnym, która w dodatku również miała miejsce w mieście Bengazi.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

O, a taki Panteon mi się już podoba. Jak już kogoś wynosimy na takie zaszczyty, to wynieśmy każdego bohatera z poszczególnego kraju Nordaty. Przynajmniej sprawiedliwie będzie.
Czyli chcecie zmienić tę uchwałę poprzez dodanie do niej innych patronów, czy swoich wyniesiecie do panteonu poprzez inne uchwały?
Niech to będzie akt uroczysty. Każdy patron zasługuje na osobną uchwałę.
Ametyst Faradobus

O właśnie.
Robienie odrębnej uchwały dla każdego z patronów, będzie najlepszym rozwiązaniem, w takim wypadku byłbym gotów nawet poprzeć intronizacje Mu’ammara al-Kaddafiego na Króla Królów naszego kontynentu.
No to proponuję przejść do głosowania. Zgodnie z moją wiedzą, aktualnymi Radnymi są:
Tarsycjusz Operar, reprezentant Magnifikatu,
Erik Otton von Hohenburg, reprezentant Federacji Nordackiej
i ja.
Głosuję oczywiście ZA.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości