14-04-2020 18:42
Jak minie dziesięć wieków od upadku Aharów
|
Wieści z zagranicy
|
|
14-04-2020 18:42
Jak minie dziesięć wieków od upadku Aharów
14-04-2020 18:53
Powie zaraz.
Cytat:OK, boomer. Ten stary świat wcale nie był lepszy, było po prostu trochę więcej ludzi, ale nic poza tym. Taka mitologizacja to najlepszy dowód na to, że warto się wziąć za rzetelne badanie historii.Przez tę lepszą demografię właśnie był (oczywiście, jestem świadomy różowych okularów przeszłości). W dwuosobowej mikronacji możemy mieć tylko jedną interakcję między mieszkańcami. W trzyosobowej — trzy. W czteroosobowej — sześć… https://www.geeksforgeeks.org/find-maxim...andshakes/. Nawet jeżeli zakładamy, że odsetek twórców jest stały, to w większej populacji będzie ich, siłą rzeczy, więcej. (Intuicja mi jednak podpowiada, że poniżej pewnego progu liczby odbiorców, niektórym może się „nie chcieć”). Zbiory Galerii von Thorn są pod tym względem straszliwie deprymujące: http://vonthorn.sarmacja.org/galeria/strony/.
14-04-2020 20:08
Miło, że ktoś zarchiwizował Echo Aralii, wielkie dzieło naszego Wielkiego Sternika.
Przeglądam z sentymentem pozostałości po Nowej Sclavinii, głównie pod kątem Anatolii, i nagle sobie przypomniałem, jaki tam panował wazelinizm. xD prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
15-04-2020 12:27
Cytat:Przeglądam z sentymentem pozostałości po Nowej Sclavinii, głównie pod kątem Anatolii, i nagle sobie przypomniałem, jaki tam panował wazelinizm. xD Mogę prosić linka?
GUEDES DE LIMA h. SZACHOWNICA
Ojciec Założyciel - Dumny Sclavińczyk Właściciel Unicorn Media Corporation "Rzeczpospolita Sclavinii i Trizondalu to był najbardziej nieodpowiedzialny projekt w historii mikroświata". - Piotr von Thorn-Cetnarovich, Prezydent Rzeczpospolitej Sclavińskiej.
15-04-2020 12:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2020 12:44 przez Ametyst Faradobus.)
Tak ogólnie sobie przeglądam notki z gazet typu ta i przypomina mi się, jak tam wszyscy zajmowali się wychwalaniem Emila na każdym kroku i robieniem z niego półboga. Całkiem to było zabawne. Niestety nie znalazłem gazety, którą prowadził niejaki Xawery Branicki, człowiek z Franco na profilowym, który chyba wiódł pod tym względem prym.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
15-04-2020 12:45
Cytat:prowadził niejaki Xawery Branicki, człowiek z Franco na profilowym, który chyba wiódł pod tym względem prym. Swoją drogą wieloletni mieszkaniec MAW.
15-04-2020 12:49
W MAW to był chyba Xawery Klopocki, nie jestem pewien czy to ten sam człowiek.
![]()
15-04-2020 13:58
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2020 14:04 przez Karol Medycejski.)
Może się mylę, ale zawsze wydawało mi się, że to ta sama osoba. No ale wiadomo, że kloning i quasi-kloning to szara strefa i czasem człowiek opiera się tylko na domysłach. Ja akurat mam tu trochę inkwizytorską mentalność, niczym łotryjscy czarownicy.
PS Zgadzał się tam bowiem czas działania i zainteresowanie mediami, no ale nie robiłem szczegółowej analizy mentalnościowo-językowej xD
15-04-2020 14:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2020 14:06 przez Ametyst Faradobus.)
Ja pamiętam, że w Sclavinii Branicki miał przeokrutnego kija w dupie, mniej więcej poziom Czarusia, i właśnie najbardziej wazelinił Emila. Z Klopockim miałem sporadyczny kontakt, ale raczej bym tego samego o nim nie powiedział - dało się z nim pogadać.
![]() |