• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Powitanie CK Prezydenta Ministrów
[Obrazek: 220px-Imperial_Coat_of_Arms_of_the_Empir...ia.svg.png][Obrazek: bialenia-ikona.png]

[Obrazek: 00a7cde808914b46928fe7b806c7ab32.jpg]

W porcie pasażerskim w Apfelbaumstadt trwają przygotowania do ceremonii powitania gościa z Monarchii Austro-Węgierskiej w osobie Cesarsko-Królewskiego Prezydenta Ministrów Moritza Rittera von Oranien-Nassau, który przybywa do Bialenii z wizytą oficjalną. Przy nabrzeżu, przy którym zacumować ma jego okręt ustawiono pododdziały kompanii honorowej, która oczekuje na przybycie Prezydenta Republiki.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Witamy cię Alleluja! Witamy Cię Alleluja! Witamy Cię!

[Obrazek: 1c2d9166436742e23df108ca2678e6f1--sailboats-yacht.jpg]

Na redę portu wpłynął statek pod Austro-Węgierska banderą. Wywołało to poruszenie wśród gapiów na nabrzeżu. Oficer dowodzący kompanią rzucił tylko krótki rozkaz do zwarcia szyku. 
Po kilku minutach jacht rządowy cumował już przy nabrzeżu. Opuszczono trap i na ląd zszedł mężczyzna ubrany w mundur generała w pełnej gali orderowej. Powpolnym krokiem ruszył aby przywitać się z Prezydentem Faradobusem.

Witam wszystkich bialeńczyków. Jest mi niezmiernie miło gościć na tej ziemi już po raz drugi.
Mam nadzieję, że będzie się Pan tu czuł znakomicie.
Z serca witam i pozdrawiam Waszą Ekscelencję na bialeńskiej ziemi, tej ziemi. Czynię to z nadzieją, że to spotkanie stanie się początkiem owocnej współpracy. Zapraszam Pana Prezydenta do Wolnogradu na odpoczynek, a następnie na wspólne odwiedziny Uniwersytetu.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Naturalnie zapraszamy naszego Znamienitego Gościa do wyśmienitego lokalu w Wolnogradzie, gdzie bawi się wyłącznie bialeńska śmietanka. Chodzi, rzecz jasna, o Elytarny Klub „Andżela”. Gramy tam w ruletkie za pieniądze z podatków i zajadami się słynnym już przysmakiem, czyli goloneczką po tajsku, którą podają niezastąpione: Marta, Jessica, Anna i Linda. Rzecz oczywista, wszystko na koszt bialenskiego podatnika na nasz koszt.

Witaj Maurycy.
Bardzo mi miło powitać Cię w Bialenii.
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
[Obrazek: AG106.png]
Witam Szanownego Pana Orańskiego!
Mimo jako gość w tym kraju, ale nadal miło powitać przedstawiciela tak słynnego rodu.
[Obrazek: FlYScNM.png]
Dziękuję Panom za miłe powitanie.
Miło widzieć znajomą twarz, Tomaszu. Jak po wczorajszym meczu naszych drużyn? Ledwie, ledwie wybiłem się na zwycięstwo Wink
Całkiem o Nim zapomniałem i w ogóle nie ustawiłem taktyki Big Grin . No cóż ale za chwilkę będzie rewanżyk   Big Grin
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
[Obrazek: AG106.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości