• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meno male che Ametyst c’è
Żądam satysfakcji w trybie wyborczym.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Cytat:Ciota.

Ale nikt nie prosił cię o imię.

Ja ja woll, Herr General

Popieram Faradobusa
Cytat:Ale nikt nie prosił cię o imię.

No ładnie tak el presidente obrażać. Nie wstyd ci?
Zakładam nową Partię - Partia Monarchistyczna i odwiedzę Całą Bialenię i Kandyduję na Prezydenta.
[Obrazek: 85_28_01_21_9_42_51.png]

Dziś z rana Prezydent Republiki przekroczył pilnie strzeżoną linię demarkacyjną oddzielającą strefę cywilizacji od strefy chaosu i wkroczył na terytorium Dżamahiriji Bialeńskiej. Głowa państwa udał się do górniczego miasta Kopalin, gdzie w ramach kampanii wyborczej został obrzucony błotem, węglem i jajkami spotkał się z tysiącami rozentuzjazmowanych mieszkańców, którym przedstawiciele Kompanii Faradobusów rozdawali paczki żywnościowe, a działacze Bialeńskiej Partii Demokratycznej - długopisy. W miejscowej świetlicy noszącej imię Janka Kaniewskiego Ametyst Faradobus spotkał się z zainteresowanymi oraz wygłosił przemówienie wyborcze.

[Obrazek: 85_31_01_21_12_12_11.jpeg]

Prezydent Republiki wśród swoich goryli i podstawionych klakierów mieszkańców Kopalina

W Dżamahiriji jest szajka, mafia, pijaństwo, chuligaństwo, moją urzędniczkę ostatnio napadli. Ja chcę z tym wszystkim walczyć. Chcę rozdać dla młodzieży alkohol, papierosy i narkotyki. Chcę otworzyć zakłady pracy. Chcę wybudować drogi żeby w Dżamahiriji nie było wypadków. Chcę żeby tiry jeździły poza miastami, bo niszczą drogi. Chcę usprawnić kolej. Chcę i wiem jak zlikwidować przemyt z Brodrii i Sarmacji. Chcę usprawnić naukę żeby w szkołach nie było bandytyzmu i pijaństwa. Chcę żeby młodzież była jak młodzież. Jak pozostanę prezydentem to całą Policję Krajową i Ludową Gwardię Dżamahiriji wyprowadzę na ulice. Jak młodzież będzie rozrabiać to będzie odwożona do specjalnego domu, który stworzę na wzór tego w Wolnogradzie. Ci bardziej pijani będą trafiać do wytrzeźwiałki. Rodzice ich odbiorą dopiero jak przyjadą do mnie i ze mną porozmawiają. Będziemy też sprawdzać domy tych dzieci, bo w domach też jest za duże pijaństwo czasami

(...)

Mam doświadczenie. Urzędowałem już trzy razy w Pałacu Prezydenckim, drukuję sobie ustawy i wiem, na czym to wszystko polega.

(...)

Jak już pozostanę prezydentem, to też dużo zmienię. Będzie zupełnie inaczej. Nie będzie Zgromadzenia i Rady Republiki. Będzie prezydent i wiceprezydent i oni będą tworzyć ustawy. Jako prezydent nie będę siedział za biurkiem. Będę jeździł po całej Bialenii, a ona będzie od morza do morza.

(...)

Dziękuję bardzo państwu.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_07_02_21_12_30_05.jpeg]

Głosowanie coraz bliżej, a kampania jedynego słusznego kandydata nabiera coraz większego tempa: od wielu dni Konduktor przemierza kraj, spotyka się z elektoratem z miast i wsi, udziela wskazówek na miejscu i czule przytula dzieci. Dziś wielki wiec odbył się w Nowym Ab'Dorst - stolicy Pomorza. Dziesiątki ludzi dawało świadectwo potężnej mocy, której doświadczyli w czasie mijającej kadencji: bezdomni opowiadali jak to zyskali nowy dom, sieroty mówiły o tym, jak Prezydent Profesor stał się dla nich matką i ojcem w jednym, a urzędnicy opisywali swoje błyskotliwe kariery. W czasie zebrania wznoszono radosne okrzyki:

PREZYDENCIE - JESTEŚMY Z TOBĄ

DOBRZE, ŻE JEST AMETYST

W trakcie spotkania z Prezydentem Republiki zaprezentowano również kolejne hasło wyborcze. Plakaty z nim błyskawicznie zapełniły ulice Ab'Dorstu i innych miast Bialenii:

[Obrazek: 85_07_02_21_11_41_19.png]
Ametyst Faradobus

[Obrazek: 85_08_02_21_10_47_14.png]

W trakcie ostatnich tygodni Ametyst Faradobus wraz z działaczami BPD wyszli do ludzi i objechali wszystkie regiony. Wiedzą jakie są problemy Bialeńczyków.

- Absolutny brak aktywności

Andżelika (20 l.), Nowa Auttera

- Brak służby zdrowia

Eugeniusz (33 l.), Wolnograd

- Ludzie nie mają bialenów

Pchołebe (48 l.), Malboro

- Bezrobocie

Leszek (27 l.), Port Arthurberg

- Korupcja

Abdullah (17 l.), Bengazi

- Przestępczość

Fatima (12 l.), Mesjano

Ametyst Faradobus przedstawił program Republiki uczciwej:

... ale z każdym dniem jest nas coraz więcej:

- Na kogo państwo będą głosować?

- Nie wiem.

- Na Ametysta.

- Na Faradobusa, na BPD.

- Na Prezydenta.

- Na tych co dadzą więcej!

- Na Bialeńską Partię Demokratyczną.

- Zdecydowanie na Bepede.

- Na Konduktora.

- Na Ametysta i Ronona.

- Bo może wreszcie zrobią porządek w Bialenii.

- Bo o dziwo im ufam.

- Bo nie ma innego wyjścia!

- Jest to jedyna uczciwa partia.

- Bo jest to jedyna partia.
Ametyst Faradobus

W sieci pojawił się fragment wywiadu z Iwanem Pietrowem, z którego można wywnioskować na kogo zagłosuje w zbliżających się wyborach prezydenckich. 

Zmień pracę, weź kredyt.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości