29-01-2021 17:23
Żądam satysfakcji w trybie wyborczym.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus
Ametyst Faradobus
Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)
![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)
|
Meno male che Ametyst c’è
|
|
29-01-2021 17:23
Żądam satysfakcji w trybie wyborczym.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
29-01-2021 22:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2021 22:08 przez Karol Medycejski.)
Cytat:Ciota. Ale nikt nie prosił cię o imię.
30-01-2021 09:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-01-2021 10:21 przez Tymoteusz Dostojewski.)
Ja ja woll, Herr General
Popieram Faradobusa
30-01-2021 11:19
Cytat:Ale nikt nie prosił cię o imię. No ładnie tak el presidente obrażać. Nie wstyd ci?
30-01-2021 11:48
Zakładam nową Partię - Partia Monarchistyczna i odwiedzę Całą Bialenię i Kandyduję na Prezydenta.
31-01-2021 12:28
![]() Dziś z rana Prezydent Republiki przekroczył pilnie strzeżoną linię demarkacyjną oddzielającą strefę cywilizacji od strefy chaosu i wkroczył na terytorium Dżamahiriji Bialeńskiej. Głowa państwa udał się do górniczego miasta Kopalin, gdzie w ramach kampanii wyborczej został obrzucony błotem, węglem i jajkami spotkał się z tysiącami rozentuzjazmowanych mieszkańców, którym przedstawiciele Kompanii Faradobusów rozdawali paczki żywnościowe, a działacze Bialeńskiej Partii Demokratycznej - długopisy. W miejscowej świetlicy noszącej imię Janka Kaniewskiego Ametyst Faradobus spotkał się z zainteresowanymi oraz wygłosił przemówienie wyborcze.
![]() Prezydent Republiki wśród swoich goryli i podstawionych klakierów mieszkańców Kopalina
W Dżamahiriji jest szajka, mafia, pijaństwo, chuligaństwo, moją urzędniczkę ostatnio napadli. Ja chcę z tym wszystkim walczyć. Chcę rozdać dla młodzieży alkohol, papierosy i narkotyki. Chcę otworzyć zakłady pracy. Chcę wybudować drogi żeby w Dżamahiriji nie było wypadków. Chcę żeby tiry jeździły poza miastami, bo niszczą drogi. Chcę usprawnić kolej. Chcę i wiem jak zlikwidować przemyt z Brodrii i Sarmacji. Chcę usprawnić naukę żeby w szkołach nie było bandytyzmu i pijaństwa. Chcę żeby młodzież była jak młodzież. Jak pozostanę prezydentem to całą Policję Krajową i Ludową Gwardię Dżamahiriji wyprowadzę na ulice. Jak młodzież będzie rozrabiać to będzie odwożona do specjalnego domu, który stworzę na wzór tego w Wolnogradzie. Ci bardziej pijani będą trafiać do wytrzeźwiałki. Rodzice ich odbiorą dopiero jak przyjadą do mnie i ze mną porozmawiają. Będziemy też sprawdzać domy tych dzieci, bo w domach też jest za duże pijaństwo czasami
(...)
Mam doświadczenie. Urzędowałem już trzy razy w Pałacu Prezydenckim, drukuję sobie ustawy i wiem, na czym to wszystko polega.
(...)
Jak już pozostanę prezydentem, to też dużo zmienię. Będzie zupełnie inaczej. Nie będzie Zgromadzenia i Rady Republiki. Będzie prezydent i wiceprezydent i oni będą tworzyć ustawy. Jako prezydent nie będę siedział za biurkiem. Będę jeździł po całej Bialenii, a ona będzie od morza do morza.
(...)
Dziękuję bardzo państwu.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
07-02-2021 12:33
![]() Głosowanie coraz bliżej, a kampania jedynego słusznego kandydata nabiera coraz większego tempa: od wielu dni Konduktor przemierza kraj, spotyka się z elektoratem z miast i wsi, udziela wskazówek na miejscu i czule przytula dzieci. Dziś wielki wiec odbył się w Nowym Ab'Dorst - stolicy Pomorza. Dziesiątki ludzi dawało świadectwo potężnej mocy, której doświadczyli w czasie mijającej kadencji: bezdomni opowiadali jak to zyskali nowy dom, sieroty mówiły o tym, jak Prezydent Profesor stał się dla nich matką i ojcem w jednym, a urzędnicy opisywali swoje błyskotliwe kariery. W czasie zebrania wznoszono radosne okrzyki:
PREZYDENCIE - JESTEŚMY Z TOBĄ
DOBRZE, ŻE JEST AMETYST
W trakcie spotkania z Prezydentem Republiki zaprezentowano również kolejne hasło wyborcze. Plakaty z nim błyskawicznie zapełniły ulice Ab'Dorstu i innych miast Bialenii:
![]() prof. dr net. mgr gen. bryg.
![]()
08-02-2021 22:58
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2021 23:02 przez Ametyst Faradobus.)
![]() W trakcie ostatnich tygodni Ametyst Faradobus wraz z działaczami BPD wyszli do ludzi i objechali wszystkie regiony. Wiedzą jakie są problemy Bialeńczyków.
- Absolutny brak aktywności Andżelika (20 l.), Nowa Auttera - Brak służby zdrowia Eugeniusz (33 l.), Wolnograd - Ludzie nie mają bialenów Pchołebe (48 l.), Malboro - Bezrobocie Leszek (27 l.), Port Arthurberg - Korupcja Abdullah (17 l.), Bengazi - Przestępczość Fatima (12 l.), Mesjano Ametyst Faradobus przedstawił program Republiki uczciwej:
... ale z każdym dniem jest nas coraz więcej:
- Na kogo państwo będą głosować?
- Nie wiem.
- Na Ametysta.
- Na Faradobusa, na BPD.
- Na Prezydenta.
- Na tych co dadzą więcej!
- Na Bialeńską Partię Demokratyczną.
- Zdecydowanie na Bepede.
- Na Konduktora.
- Na Ametysta i Ronona.
- Bo może wreszcie zrobią porządek w Bialenii.
- Bo o dziwo im ufam.
- Bo nie ma innego wyjścia!
- Jest to jedyna uczciwa partia.
- Bo jest to jedyna partia.
![]()
09-02-2021 09:49
W sieci pojawił się fragment wywiadu z Iwanem Pietrowem, z którego można wywnioskować na kogo zagłosuje w zbliżających się wyborach prezydenckich.
09-02-2021 10:55
Zmień pracę, weź kredyt.
![]() |