Generalnie już kiedyś proponowałem i Andrzej się ze mną zgodził, aby nie robić nieprzemyślanej rewolucji - ale stworzyć wspólne forum do działań międzynarodowych.
Co do tej fantastyki, to aby coś wypaliło trzeba najpierw zacząć... od samego rozważania czy warto niewiele się zmieni. Czas pokaże czy zdobędzie to popularność czy pozostanie tylko na poziomie Bialenii i może paru odwiedzających nas gości. W zasadzie nawet jeżeli miałoby to działać tylko na poziomie Bialenii, ale zdobyło u nas jakąś popularność to chyba również warto.
Przy okazji nasunął się mi pewien pomysł związany z przemieszczeniem daleko poza nasz układ V-słoneczny.
Niektórzy pewnie pamiętają, że niegdyś (w 2016) gdy na pewien czas opuściłem Bialenię, a potem powróciłem stworzyłem narrację dotyczącą pobytu w V-kosmosie przez moją postać. Było to na starym forum, ale zdaje się mam to gdzieś zapisane,
a tutaj są tego fragmenty.
Jednym z elementów tej narracji było odnalezienie wielkiego, ale pustego statku jakiejś wysoko rozwiniętej cywilizacji. Nie udało się rozwikłać tej zagadki, ale ten statek w naszym wirtualnym świecie istnieje... i ja wiem gdzie go umieściłem w przestrzeni. Mam do niego dostęp.
Przecież na tym statku może istnieć urządzenie pozwalające się przemieszczać w "nadprzestrzeni" (zabieg znany doskonale z literatury science-fiction), a my przez te lata mogliśmy "rozgryźć" jak tego używać oraz nauczyliśmy się obsługi tegoż statku. Za jego pomocą możemy się wybrać w daleką przestrzeń, tam gdzie żyją inne kosmiczne rasy i rozpocząć naszą zabawę w stylu science-fiction.
Ten statek jest ogromny... i bez problemu możemy się nim udać, zabierając ze sobą niektóre elementy naszego Korpusu Kosmicznego. Mniejsze pojazdy w ładowni, a nasze największe statki (które w stosunku do tego ogromnego obiektu są niewielkie) można zadokować. Jak widać to nasz największy statek po przycumowaniu do wspomnianego statku jest malutki.
Jest to na chwilę obecnie mój pomysł na dotarcie do dalekich układów gwiezdnych. A tam to już prowadzimy narrację jaka nam przyjdzie do głowy. Oprócz tego co przesłałem Andrzejowi to już parę spraw wizualnych przygotowałem. Jest to w sumie mix wzorców z różnych filmów/seriali Sci-Fi oraz też samej wyobraźni moderów. Sądzę, że na początek powinno wystarczyć.