02-11-2021 20:03
Panowie Pawłow i Pietrow - konta aktywowane, tak tylko dodam
|
Wieści z zagranicy
|
|
02-11-2021 20:03
Panowie Pawłow i Pietrow - konta aktywowane, tak tylko dodam
02-11-2021 20:40
(02-11-2021 19:40)Ametyst Faradobus napisał(a): Po prostu wymienialiśmy się aktywnością działając na tych polach, które w naszych krajach są mocne. Ale aby to działało to musimy się po prostu poznawać i integrować niekoniecznie na fundamencie umów, traktatów i wspólnych instytucji, a na bazie ludzi i ich talentów.To wszystko święta prawda, ale pozostaje też kwestia elementarnej wygody. Mam wrażenie, że między wierszami dyskusji na temat wspólnego forum znajdują się założenia tego rodzaju, że takie wspólne forum oznaczałoby podporządkowanie innemu państwu albo konieczność obcowania z ludźmi, z którymi nie chcemy mieć nic wspólnego. A temu technika jest w stanie zaradzić.
02-11-2021 20:44
Nie no, ja nie zaprzeczam że wspólne forum może być rzeczą przydatną. Na Forum Mikronacje w początkach mojej kariery zaglądałem bardzo regularnie, to było wtedy centrum życia. Ja pamiętam jeszcze dobre czasy forum OPM.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
02-11-2021 20:47
Dla mnie wspólne forum to ułatwienie kontaktu między ludźmi, a zarazem wspólna praca nad unowocześnianiem naszego doczesnego forum, na potrzeby nowych, młodych dusz, które niegdyś przejmą nasze pozostałości.
02-11-2021 21:48
Wymiana techniczna na bazie wspólnego forum może być całkiem sensowna i przydatna. To jest konkretna sfera, w którym możemy się nawzajem wspierać i takich właśnie sfer powinniśmy poszukiwać, aby coś konkretnego z tej współpracy wynikło.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
02-11-2021 23:47
(02-11-2021 20:47)Piotr Pawłow napisał(a): Dla mnie wspólne forum to ułatwienie kontaktu między ludźmi, a zarazem wspólna praca nad unowocześnianiem naszego doczesnego forum, na potrzeby nowych, młodych dusz, które niegdyś przejmą nasze pozostałości. Takich mlodych jurnych juz nie znajdziesz drogi Piotrze nie te czasy juz co kiedys .
(-) Baltazar Ahmad Dostojewski
Imam/Strażnik Dwóch Meczetów/Kadi/Mufiti
03-11-2021 07:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-11-2021 07:49 przez Andrzej Płatonowicz Ordyński.)
Nie ma co narzekać, tendencja może się jeszcze odwrócić.
Obok ewentualnych czynników obiektywnych (młodzież ma coraz węższe zainteresowania, a dorośli są coraz bardziej zabiegani), depopulacja ma także czynniki subiektywne, a na to mamy wpływ. Jak stworzymy interesujący i wciągający Mikroświat (zaczynając od swojego państwa), to czynniki subiektywne możemy zmienić. Baltazarze, zachęcam do powrotu na stare śmieci, przydasz się w Bialenii.
05-11-2021 19:21
https://forum.muratyka.ct8.pl/index.php?...omment=591
Na Szczycie w Muratyce zastanawiają się, czym jest solidarne pokrywanie kosztów. Czy ktoś ma jakiś pomysł na interpretację?
06-11-2021 13:13
Wyjaśniłem na miejscu.
![]() |