• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Panowie Pawłow i Pietrow - konta aktywowane, tak tylko dodam Wink
(02-11-2021 19:40)Ametyst Faradobus napisał(a): Po prostu wymienialiśmy się aktywnością działając na tych polach, które w naszych krajach są mocne. Ale aby to działało to musimy się po prostu poznawać i integrować niekoniecznie na fundamencie umów, traktatów i wspólnych instytucji, a na bazie ludzi i ich talentów.
To wszystko święta prawda, ale pozostaje też kwestia elementarnej wygody. Mam wrażenie, że między wierszami dyskusji na temat wspólnego forum znajdują się założenia tego rodzaju, że takie wspólne forum oznaczałoby podporządkowanie innemu państwu albo konieczność obcowania z ludźmi, z którymi nie chcemy mieć nic wspólnego. A temu technika jest w stanie zaradzić.
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
[Obrazek: 1000.png]
Nie no, ja nie zaprzeczam że wspólne forum może być rzeczą przydatną. Na Forum Mikronacje w początkach mojej kariery zaglądałem bardzo regularnie, to było wtedy centrum życia. Ja pamiętam jeszcze dobre czasy forum OPM.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Dla mnie wspólne forum to ułatwienie kontaktu między ludźmi, a zarazem wspólna praca nad unowocześnianiem naszego doczesnego forum, na potrzeby nowych, młodych dusz, które niegdyś przejmą nasze pozostałości. Smile
[Obrazek: FlYScNM.png]
Wymiana techniczna na bazie wspólnego forum może być całkiem sensowna i przydatna. To jest konkretna sfera, w którym możemy się nawzajem wspierać i takich właśnie sfer powinniśmy poszukiwać, aby coś konkretnego z tej współpracy wynikło.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Widzisz Lwie, tutaj szykuje się potężna polityka. Wink
[Obrazek: FlYScNM.png]
(02-11-2021 20:47)Piotr Pawłow napisał(a): Dla mnie wspólne forum to ułatwienie kontaktu między ludźmi, a zarazem wspólna praca nad unowocześnianiem naszego doczesnego forum, na potrzeby nowych, młodych dusz, które niegdyś przejmą nasze pozostałości. Smile

Takich mlodych jurnych juz nie znajdziesz drogi Piotrze nie te czasy juz co kiedys Wink .
(-) Baltazar Ahmad Dostojewski

Imam/Strażnik Dwóch Meczetów/Kadi/Mufiti
Nie ma co narzekać, tendencja może się jeszcze odwrócić. Wink Obok ewentualnych czynników obiektywnych (młodzież ma coraz węższe zainteresowania, a dorośli są coraz bardziej zabiegani), depopulacja ma także czynniki subiektywne, a na to mamy wpływ. Jak stworzymy interesujący i wciągający Mikroświat (zaczynając od swojego państwa), to czynniki subiektywne możemy zmienić. Wink
Baltazarze, zachęcam do powrotu na stare śmieci, przydasz się w Bialenii. Smile
https://forum.muratyka.ct8.pl/index.php?...omment=591
Na Szczycie w Muratyce zastanawiają się, czym jest solidarne pokrywanie kosztów.
Czy ktoś ma jakiś pomysł na interpretację?
Wyjaśniłem na miejscu.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości