13-11-2021 22:44
Załatwione.
|
Z. Sprawy organizacyjne Strona główna RB
|
|
13-11-2021 22:44
Załatwione.
16-03-2022 09:31
@'Ronon Dex' Mógłbyś umieścić w "Nadchodzących wydarzeniach" obchody rocznicowe?
Swoją drogą, tak spojrzałem na zakładkę "Publikacje", i co Ty na to, żebyśmy z @'Ametyst Faradobus' podesłali Ci jakieś prace i artykuły z Uniwersytetu, które uznalibyśmy za najważniejsze, do wstawienia? Oczywiście to nic pilnego, mógłbyś to zrobić nawet za kilka miesięcy. Chociaż w zasadzie sam też mógłbym to zrobić.
16-03-2022 09:35
(16-03-2022 09:31)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): @Ronon Dex Mógłbyś umieścić w "Nadchodzących wydarzeniach" obchody rocznicowe?Zrobię to wieczorem z domowego kompa. (16-03-2022 09:31)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Swoją drogą, tak spojrzałem na zakładkę "Publikacje", i co Ty na to, żebyśmy z @Ametyst Faradobus podesłali Ci jakieś prace i artykuły z Uniwersytetu, które uznalibyśmy za najważniejsze, do wstawienia? Oczywiście to nic pilnego, mógłbyś to zrobić nawet za kilka miesięcy.Dla mnie to żaden problem, jak przygotujecie tekst i ewentualne ilustracje to jest to prosta i szybka robota.
16-03-2022 12:26
(16-03-2022 09:31)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Swoją drogą, tak spojrzałem na zakładkę "Publikacje", i co Ty na to, żebyśmy z @Ametyst Faradobus podesłali Ci jakieś prace i artykuły z Uniwersytetu, które uznalibyśmy za najważniejsze, do wstawienia? Oczywiście to nic pilnego, mógłbyś to zrobić nawet za kilka miesięcy. Problem jest taki, że niektóre z tych prac wymagają przeredagowania, nadania im znośnej do czytania formy. Może jestem tu zdziadziałym perfekcjonistą, ale jak coś idzie na stronę to powinno się dobrze prezentować się. prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
14-07-2022 19:09
Może ogarniemy to, co trzeba uaktualnić na stronie? Na pewno zmieniły się informacje dot. obywateli i osób piastujących stanowiska. Coś tam trzeba dodać do biuletynu ustaw. Można też uzupełnić wykaz państw zaprzyjaźnionych, bo teraz jest tam tylko Leocja.
Proponuję też pilnować uaktualniania na bieżąco w toku reform, które nas czekają tak, aby nie robić potem tego na raz. Ja bym wykombinował jakąś napisaną z humorem wizytówkę uniwersytetu. prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
05-11-2022 19:04
Powoli siadam do uaktualnienia strony. Na początek, być może nieco chaotycznie, spróbuję wypisać to, co jest do zrobienia:
INFORMACJE PODSTAWOWE WŁADZE Po uchwaleniu nowej konstytucji trzeba będzie znowelizować wszystkie informacje na temat władz. Aby to sprawnie poszło, gdy już projekt będzie na etapie uchwalania to się po prostu przygotuje wszystko wcześniej i potem tylko zaktualizuje. Chodzi o to, aby nie było przerwy między reformą a aktualizacją i aby stare informacje nie wisiały zbyt długo. Osobno trzeba też będzie stworzyć nowe opisy regionów i zaktualizować wszelkie wzmianki o nich oraz zarchiwizować informacje obecne. Do tego wszystkiego będziemy potrzebowali pomocy graficznej (nowe loga, symbole, mapki). BIALEŃCZYCY https://gov.bialenia.org.pl/ludzie/ Tę zakładkę staram się aktualizować na bieżąco, ale zachęcam wszystkich obywateli do zgłaszania uwag. Zdaje się, że część z Was nie ma jeszcze swojej zakładki. Nie byłem natomiast w stanie aktualizować gal orderowych z powodu mojego upośledzenia graficznego. Będę wdzięczny za czyjąś pomoc. BIULETYN USTAW Trzeba będzie sprawdzić, czy wszystko tam jest. Docelowo można też pomyśleć nad uczynieniem z biuletynu na stronie głównego dziennika ustaw. Nie ukrywam jednak, że wygodniej publikuje mi się rozporządzenia na stronie, a przenoszenie wszystkich byłoby mordęgą. SIŁY ZBROJNE RB No moja wizja jest taka, że na forum omawiane będą jedynie sprawy bieżące, a wszelkie opisy, wykazy, informacje stałe trafią na stronę. Do uzupełnienia jest zakładka z dowództwem plus trzeba będzie pomyśleć nad systemem uzupełniania w razie powoływania do życia nowych jednostek. Ten system widziałbym prosto: Dowódca zgłasza -> administrator uzupełnia i prosi ewentualnie o materiał graficzny WAŻNE WYDARZENIA Po prostu pilnujmy, aby z tej opcji korzystać. Aktualnie wrzuciłem info o nadchodzącym święcie. Przy okazji można by pomyśleć nad stworzeniem docelowo na stronie Muzeum Narodowego i Muzeum Powstania Marcowego, gdzie można by się zapoznać z historią Bialenii w skróconej formie. Do tego chyba najlepiej będzie wykorzystać Encyklopedię. ARTYKUŁY PRASOWE Ponownie: kwestia jest taka, aby z tego korzystać. Myślę sobie, że chyba system tygodniowego sprawozdania był całkiem skuteczny. Postaram się do niego wrócić. PUBLIKACJE Tu bym dawał przede wszystkim treści produkowane na UB. MIKRONACJE Trzeba przenieść Suderland ze stowarzyszonych do zaprzyjaźnionych i uzupełnić listę tych drugich. BRODRIA Chyba jest okej, a jej strona to osobna zabawa. prof. dr net. mgr gen. bryg.
![]()
05-11-2022 21:46
(05-11-2022 19:04)Ametyst Faradobus napisał(a): Osobno trzeba też będzie stworzyć nowe opisy regionówWstępnie zgłaszam się do spisania informacji o Emiracie Bialeńskim, bo w tym regionie planuję trochę podziałać w najbliższym czasie, kontynuując Dawah i rozwijając Zielony Kościół. (05-11-2022 19:04)Ametyst Faradobus napisał(a): Przy okazji można by pomyśleć nad stworzeniem docelowo na stronie Muzeum Narodowego i Muzeum Powstania Marcowego, gdzie można by się zapoznać z historią Bialenii w skróconej formie. Do tego chyba najlepiej będzie wykorzystać Encyklopedię.W tworzeniu encyklopedii i muzeum też w miarę możliwości czasowo-chęciowych chciałbym pomóc. Będziemy musieli jakoś skoordynować prace, żeby to miało ręce i nogi, może na UB stworzymy dyskusję? (05-11-2022 19:04)Ametyst Faradobus napisał(a): Tu bym dawał przede wszystkim treści produkowane na UB.Słusznie, może całą bibliotekę uniwersytecką przenieść na stronę. (05-11-2022 19:04)Ametyst Faradobus napisał(a): Trzeba przenieść Suderland ze stowarzyszonych do zaprzyjaźnionych i uzupełnić listę tych drugich.Suderland już nie istnieje i z tego co wiem na podstawie częstych rozmów z Karlem von Schwarzengrauem, nie ma planów jego reaktywacji.
06-11-2022 14:16
(05-11-2022 21:46)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Wstępnie zgłaszam się do spisania informacji o Emiracie Bialeńskim, bo w tym regionie planuję trochę podziałać w najbliższym czasie, kontynuując Dawah i rozwijając Zielony Kościół. No to ja wtedy ogarnę Anatolię. Przy okazji polecam się jako źródło ilustracji. Mam na dysku dużo quality obrazków z kultury islamu i z Azji Centralnej. (05-11-2022 21:46)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): W tworzeniu encyklopedii i muzeum też w miarę możliwości czasowo-chęciowych chciałbym pomóc. Będziemy musieli jakoś skoordynować prace, żeby to miało ręce i nogi, może na UB stworzymy dyskusję? Tak, to trzeba będzie osobno omówić. I chyba najlepiej tworzyć jedno po drugim albo połączyć dwa muzea w jedno. (05-11-2022 21:46)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Suderland już nie istnieje i z tego co wiem na podstawie częstych rozmów z Karlem von Schwarzengrauem, nie ma planów jego reaktywacji. Okej, to wywalam po prostu. prof. dr net. mgr gen. bryg.
![]()
08-11-2022 08:36
To ja jestem do Twojej dyspozycji, jak będziesz miał dla mnie coś do napisania, to daj znać. Ale już zarządzaj pracami jako nasz kondüktör, bo bez jakiejś koordynacji my chyba z niczym nie ruszymy.
09-11-2022 12:31
To zacznijmy może od przejrzenia Encyklopedii i sprawdzenia, które informacje będą wymagały aktualizacji? Potem weźmiemy się za nowe opisy regionów, bo już mniej więcej wiemy jak one będą wyglądały.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
![]() |