(22-11-2021 09:59)Ametyst Faradobus napisał(a): To znaczy łapałbym się na to ze zwykłymi uprawnieniami elektorskimi czy musiałbym tego sprzętu używać wyłącznie w kontyngencie?F-1A/RF-1A oraz AS-4/AF-4 łapiesz już teraz w gwardii lennej - patrz Gwardia Razorna, bo ja już zmieniłem po uzyskaniu Elektora. Obie maszyny mają masę startową poniżej 15 ton (dotychczas miałeś na lotniskowcu AS-4, bo był w kontyngencie)
Natomiast w kontyngentach do Gwardii Rzeszy możemy mieć do 25 ton masy startowej... w sumie ja nie zdążyłem zmienić po uzyskaniu większych uprawnień maszyn w kontyngencie... to możemy to razem zrobić. Można spokojnie przejść na F-2 choć pewnie dla zachowania "klimatu" to w jakiś starszych wersjach czy F-2A... szturmowe A-2A też się "załapią". W sumie klimat by pasował, bo one (realowe odpowiedniki czyli wcześniejsze F-16 i A-10) latają właśnie w USNG.
Byłoby to o tyle dobre, że moglibyśmy zrobić w Gwardii Rzeszy typowe skrzydło lotnictwa taktycznego (albo i dwa jak się Andrzej dołączy), takie jakie mają SP RB (1, 2 i 6 skrzydło) i od razu wciągnęlibyśmy je do rezerwy Sił Powietrznych. Mielibyśmy typowy układ jak ma USAF i USNG.

![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)