• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sztab (dyskusje, plany, narady)
(23-11-2021 19:41)Ametyst Faradobus napisał(a): A w sumie możesz zastąpić nazwę Faradobaj na samolocie skrótem BFK? Bialeńskie Bojówki Faradobusów (Bialenische Faradobus-Kampfgruppen) są gwardią wspólną dla Faradobaju i dla Jaruzelimy i to jest ich oficjalny skrót. Chyba, że ta nazwa ma odzwierciedlać miejsce stacjonowania.

Ma to być czytelne - pochodzeniem, stąd nazwa lenna (podobnie jest z Venomanią), a nie jakieś skróty itp. Taki trochę odpowiednik nazwy stanu na maszynach realowej USNG.

Obrazki wymieniłem na nowe, bo kolor został dopracowany oraz dokonałem zmian napisów na staecznikah A-2A (poprzednie były za duże i czasem wchodziły w miejsce łączenia staecznika i steru kierunku. Wrzuciłem to na nową stronę - jak potrzebujesz schematy i inne fotki to są tam umieszczone, wraz opisami co i jak. Znajdziesz to w Siłach Powietrznych pod nowym przyciskiem "Rezerwa Sił Powietrznych".
Po utworzeniu dwóch eskadr mogę skupić się powoli na rozbudowie segmentu lądowego. Już w przyszłym tygodniu będzie można powołać do życia kompanię saperów i kompanię rozpoznawczą. Z kolei jeszcze przed realowymi Saturnariami (nowego stylu) powinno dojść do skutku sformowanie batalionu logistycznego. W ten sposób powstanie baza do tego, aby utworzyć w Faradobaju jednostkę wyższego rzędu. Zgodnie z moim planem powstanie w ten sposób 1. Faradobajski Pułk Bialeńskich Bojówek Faradobusów, w którego skład wejdą następujące jednostki:

- kompania dowodzenia
- Batalion Zmechanizowany "Mechanice"
- Batalion Zmechanizowany "Misjonarze Pokoju"
- Batalion Zmotoryzowany "Czarny Delfin"
- 1. Mechanicki Dywizjon Artylerii
- kompania saperów
- kompania rozpoznawcza
- batalion logistyczny

(kursywą oznaczono jednostki, które dopiero powstaną)

Tym sposobem jednostki stacjonujące w Faradobaju zostaną podzielone na kilka grup:

1. Pułk jako lądowe jednostki liniowe.
2. Eskadry lotnicze jako liniowe jednostki powietrzne.
3. Szwadron Żandarmerii Rzeszy.
4. Jednostki morskie.
5. Jednostki porządkowe (ZOMO, ORMO, Drużyny wartownicze), które za jakiś czas dla usprawnienia również planuję połączyć w jedną formację.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Wraz z rozbudową zarówno sił BFK, jak i miasta Dobaj pojawił się niespodziewany problem: okazało się, że znajdujące się na terenie głównej bazy lotnisko burzy spokój ludności, a co gorsza - nie daje spać mi i moim przedstawicielom, którzy rezydują na terenie pobliskiego pałacu. Od razu opracowałem proste rozwiązanie: w pobliżu stolicy Socjalistycznego Sułtanatu Faradobaju powstanie nowe lotnisko wojskowe połączone z centrum logistycznym. Tam zostaną zlokalizowane wszystkie jednostki lotnicze, a także 1. Batalion Logistyczny. Dodatkowo na miejscu powstaną większe magazyny i garaże, zaś pas startowy w głównej bazie Bojówek będzie mógł być wykorzystywany jedynie okazyjnie.

Nowa baza będzie położona niedaleko linii kolejowej, w związku z czym wszelkiego rodzaju dobra będą mogły być z niej szybko przetransportowane pociągiem do pozostałych miejsc stacjonowania jednostek BFK na terenie Faradobaju. Jej budowa rozpocznie się już w przyszłym tygodniu.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości