• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wniosek o nadanie lenna
Panie Prezydencie!

Składam wniosek o nadanie lenna, o nazwie "Dalmazja". Chcę żeby zlokalizowane gdzieś obok Joahima oraz Aleksandra.
Proponuję zaproponować jakieś granice, ale w razie potrzeby służę pomocą.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ja proponuję kwadrat F-12, muszę się upewnić czy należy do innego lenna.
Nie jest. Można zakładać.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Ja przychylam się do tej propozycji, a co na to Naczelny Kartograf? Wink

Takie położenie też umożliwiałoby przynależność do Departamentu Mon, choć samo lenno nad rzeką by nie leżało. Może właśnie lepiej ulokować je nad rzeką, idąc wgłąb lądu? Czy zależy Panu na dostępie do morza?
Oczywiście.
(01-01-2022 10:46)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Ja przychylam się do tej propozycji, a co na to Naczelny Kartograf?
Bez zastrzeżeń... F12 jest całkowicie wolny.

(01-01-2022 10:46)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Takie położenie też umożliwiałoby przynależność do Departamentu Mon, choć samo lenno nad rzeką by nie leżało.
Chyba lepiej jednak to F12, bo nazwa depertamentu bierze się od nazwy rzeki, ale przecież nie cały departament musi nad nią leżeć. Oczywiście można na południe od lenna Joahima, ale wtedy to już by był taki teren wyżynno-podgórski.

Moge nadmienić, że w zwiżku z nowym pomysłem na mapę - będzie to jeden arkusz, ze wszytskimi ziemiami - i dość ogólny by nie trzeba było za każdą zmianą wsyztskiego poprawiać, a do tego będzie się robiło mapki wycinków terenu - szczegółowe. Zawsze można poprowadzić jakieś mniejsze rzeczki, tak by i do F12 jakaś mała odnoga Mon zawitała.
Województwo lubuskie w końcu też nie obejmuje Lubusza.
Ametyst Faradobus

W takim razie akceptuję kwadrat F12. Czy mam poczekać na mapkę, czy wystarczy, jak w rozporządzeniu określę położenie słownie?
Wystarczy, jak Pan Prezydent słownie określi położenie w rozporządzeniu.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości