(16-01-2022 17:28)Karol Medycejski napisał(a): Mancalago... No to róbcie. Kto wam broni? Na razie to zamiast realizować cokolwiek tylko gadacie o robieniu, tak jakbyście liczyli, że wy coś powiecie, a ktoś inny od razu się rzuci, żeby to zrealizować i jeszcze was cmoknie z wdzięczności w pierścień za tę niesamowitą łaskę.
Podobnie niepoważne jest obrażanie się na to, że komuś może się nie podobać dany pomysł, czy inicjatywa - takie jest życie. Jak wolicie, żeby było wszystko po waszemu, to wprowadźcie dyktaturę i róbcie od swojej linijki, czy jak tam sobie chcecie. A dopóki jest jako taki pluralizm to musicie zaakceptować, że komuś Bialenia w obecnym kształcie może akurat odpowiadać.
Myślę, że nikomu nie chodzi o to, żeby komukolwiek czegokolwiek zabronić, raczej o to, by przekonać. Lubię Twoją narrację, cenię Twoje opinie prawne, to samo dotyczy fantastycznej działalności Ametysta, Ronona, Iwana i innych Bialeńczyków (oraz mieszkańców innych grzybowych krain).
Nie jestem przeciwnikiem Bialenii w obecnym kształcie, ale chciałbym, żebyśmy stworzyli miejsce również dla młodszych (oraz po prostu innych) mikronautów, żeby czuli się tu dobrze i chcieli tu zostać dłużej.
Każdy ma prawo do krytyki, ale warto mieć na uwadze, że w Mikroświecie jesteśmy dla przyjemności i jeśli ktoś będzie obiektem częstej krytyki, to zapewne poszuka sobie innego miejsca. Przeważnie wybierają państwa inne niż Bialenia (a kiedyś potrafiliśmy być atrakcyjni).
Ja bym chciał, żeby Bialenia istniała jeszcze wiele lat i nie zamieniła się w Wandystan.