Tak sobie myślę, że my nigdy wszystkich ambasad nie obsadzimy. Może powinniśmy podzielić się (np. ja z Ametystem) krajami bez ambasadorów i działać tam jako chargé d’affaires? Wysyłalibyśmy tam te cotygodniowe flesze wydarzeń i jakieś zaproszenia na inicjatywy bialeńskie i brodryjskie.
Wiesz, możemy tam działać jako członkowie Gabinetu (jako Prezydent, Wiceprezydent, MSZ). Między innymi dlatego - choć niekonsekwentnie - w umowach, które zawieram staram się zawrzeć zapis o możliwości reprezentowania interesów RB bezpośrednio przez głowę państwa lub szefa dyplomacji.
prof. dr net. mgr gen. bryg. Ametyst Faradobus
Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
(05-03-2022 09:58)Ametyst Faradobus napisał(a): Zwracam uwagę na to, że od momentu wyborów Kalendarz pozostaje niezaktualizowany. Mam to załatwić czy ktoś jednak jest chętny?
Podobnie jak lista obywateli, którą zadeklarowałem się uaktualnić i moja propozycja jest wciąż aktualna - czekam tylko na zgodę.
1. Minęła kadencja @"Iwan Pietrow" jako szefa policji;
2. Sugeruję ograniczenie listy państw do obsadzenia do tych, z którymi mamy umowę o utrzymywaniu stosunków.
prof. dr net. mgr gen. bryg. Ametyst Faradobus
Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,