• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Organizacja świąt marcowych
(17-02-2022 12:53)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): czy Ronon zdąży wrzucić tu na stronę?
Zdąży jeżeli materiał dostaną tak by przed świętem był weekend.... w sumie to 21 wypada w poniedziałek, a więc jak dostanę to do 18-tego to zdążę.
No to podsumujmy:

1. Ja czekam na logo obchodów (Krzyż Orderu Powstania z jakąś cyfrą?), a gdy je dostanę przygotuję zaproszenia.
2. Możemy przygotować medal jubileuszowy - proponuję na medalu umieścić wizerunek Orderu Powstania. To normalna praktyka.
3. Proponuję tez przygotować znaczek lub serię znaczków.
4. Zapraszamy Sarmatów.
5. Szukam chętnych do pomocy przy opracowaniu materiałów dla Muzeum Powstania Marcowego.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ja jestem chętny do tego Muzeum, polecam siebie jako znający się na historii.
No to proponuję, abyś zebrał ze starego forum wszelkie materiały związane z historią powstania i informacjami na temat jego przebiegu. Możesz po prostu wrzucić tu lub w innym miejscu linki. Potem wykorzystamy je w tworzeniu narracji.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Drodzy, wybaczcie za tę zwłokę.

W nadchodzącym tygodniu musimy porozsyłać zaproszenia na uroczystości. Najlepiej jakoś w środku tygodnia.

Mam następujące pytanie - czy chcemy rozciągnąć obchody na weekend 19-20.III? Jeśli tak, co warto wtedy zorganizować? Otwarcie Muzeum? Rozpoczęcie jakiegoś konkursu? Jeśli konkursu, to jakiego?

W ogóle - bardzo dziękuję Ametystowi za krótkie podsumowanie i wstępne porozdzielanie zadań. @'Ametyst Faradobus' czy możesz zostać koordynatorem naszego komitetu organizacyjnego obchodów? Oczywiście, nie będziesz musiał robić wszystkiego, Będziemy się wspierać i asekurować.
Mogę zostać, ale zapraszam wszystkich do aktywnego udziału.

Może właśnie konkurs na znaczek? Niech się ludzie wykażą. Nagrodą mogą być folwarki oraz Order Powstania Marcowego.
Ametyst Faradobus

Ja jako uczestnik wydarzeń mogę odpowiedzieć na jakieś pytania dotyczące Powstania. Może kulega Piechota sporządzi listę 10 pytań i mi prześle, a ja w wolnej chwili odpowiem, a potem ewentualnie jeszcze mnie dopyta. Wywiad ukazałby się 21 marca.
Tak postaram się przesłać.
Wstępna propozycja logo:

[Obrazek: 99_06_03_22_8_36_26.png]

> Może właśnie konkurs na znaczek? Niech się ludzie wykażą. Nagrodą mogą być folwarki oraz Order Powstania Marcowego.

Dobry pomysł. Myślę, że warto to zorganizować.

> Ja jako uczestnik wydarzeń mogę odpowiedzieć na jakieś pytania dotyczące Powstania.

To też super pomysł.

Myślałem też o przeprowadzeniu defilady - ale to pewnie 21 marca, w dzień obchodów. W weekend moglibyśmy zorganizować jakiś pochód ludowy ulicami Wolnogradu. Co myślicie o przygotowaniu znaczka okolicznościowego z tej okazji - takiego w stylu tych radzieckich znaczków z jakiegoś amelinium czy innego plastiku, które rozdawali na właśnie tego typu pochodach. Każda osoba, która odhaczyłaby się we właściwym wątku dostałaby imienny znaczek i jakiś dyplomik.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości