• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ze świata nauki...
>filozofia/mikrozofia

Myślałam, że chodzi o jedno i drugie. W kontekście tego pierwszego czułbym się jakkolwiek kompetentny ale bez jednak dotyczy to czegoś na czym zna się towarzysz Ordyński, a ja wcale. Tak więc zostaje mi pogratulować zaparcia i trzymam kciuki. Wysyłaj jak jakąś ciekawa debata się rozwinie.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Tak na szybko.

Jeżeli uczniowie tamtejszych podstawówek mają wkurwać mikrozofię to mamy do czynienia z większym absurdem niż HiT, ale niech im będzie.

Co do historii to nazwanie Agurii jednym z najważniejszych państw Vaarlandu trochę śmieszy. Do punktu 4. oczywiście dodałbym ZSKHiW. Jeśli chodzi o Bialenię no to mimo wszystko podkreśliłbym nie tylko fenomen w skali Nordaty, ale i fenomen republikański.

Państwa nawiązujące do realowych: trzeba rozróżnić te, które nawiązują do jakiejś kultury (Surmenia - Bałkany i Grecja, Skarland - państwa iberyjskie) od tych, które wprost odtwarzają dzisiejsze lub przeszłe państwa realowe (RON, Austro-Węgry, wszelkiej maści Francje). W drugim przypadku mamy problem na gruncie badania historii: czy ich przeszłością są realowe dzieje ich pierwowzorów? No bo wiadomo, że historia Surmenii (swoją drogą kiedyś znakomicie opracowana przez Radzieckiego) to coś indywidualnego, a historia RON, cóż, to w sporej mierze dosyć schematycznie ujęte dzieje Polski (ilekroć jestem na tamtejszym uniwersytecie to mam wrażenie, że czytam te białe kruki profesura Nowaka).
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
(27-09-2022 18:01)Akrypa Ali Shariati napisał(a): Myślałem, że chodzi o jedno i drugie. W kontekście tego pierwszego czułbym się jakkolwiek kompetentny ale bez jednak dotyczy to czegoś na czym zna się towarzysz Ordyński, a ja wcale. Tak więc zostaje mi pogratulować zaparcia i trzymam kciuki. Wysyłaj jak jakąś ciekawa debata się rozwinie.
W stosunku do filozofii z kolei ja nie czuję się kompetentny, jestem tylko mocno nią zainteresowanym amatorem, który wprawdzie dość sporo przeczytał, ale nie ma w tym kierunku żadnego wykształcenia.
Ale może Czesnorad byłby zainteresowany jednym i drugim, i wtedy weszłaby towarzyszka, cała na biało?

(27-09-2022 18:01)Ametyst Faradobus napisał(a): Co do historii to nazwanie Agurii jednym z najważniejszych państw Vaarlandu trochę śmieszy.
Z jednej strony tak, ale Aguria wpisana jest na micropedii jako państwo "Wielkiej Trójki", zajmowała też wysokie miejsca w rankingach demograficznych dreamlandzkiego "Kuriera".

Dziękuję za uwagi, pomyślę, jak uwzględnić je w podstawie.
>Ale może Czesnorad byłby zainteresowany jednym i drugim, i wtedy weszłaby towarzyszka, cała na biało?

Tego ja nie wiem, kontakt do mnie jest dość prosty a nikt nie proponował ale też nie dziwne skoro zbyt żywa nie jestem i też nie mam wystarczającego v-wykształcenia by podejmować się pracy akademickiej. Kiedyś uzyskało sie licencjat na UB, ale nie wiem czy te tak stare obowiązują nawet.

Tak czy tak, zostaje praca w ramach ZK.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Tutaj to akurat nie praca akademicka, a oświatowa. Pogadam z tow. Dreninem, jak się złapiemy na muratyckim discordzie.
(27-09-2022 18:09)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Z jednej strony tak, ale Aguria wpisana jest na micropedii jako państwo "Wielkiej Trójki", zajmowała też wysokie miejsca w rankingach demograficznych dreamlandzkiego "Kuriera".

No ciekawe dlaczego. xDD Jakbyśmy potworzyli sobie po trzy postaci, otworzyli atlas grzybów i zoo to też byśmy mieli rekordy aktywności.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości